Recent comments

Friss Hírek

Bejelentették Sousa érkezését

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Fiorentina megerősítette, amit már napok óta sejteni lehetett. 


A Videoton korábbi edzője, Paulo Sousa lesz a klub új vezetőedzője.

Bár Paulo Sousa szerda este megegyezett a svájci bajnok FC Basellel szerződése felbontásáról, még néhány napig nem nevezték ki a Fiorentina vezetőedzőjévé. A tuttomercatoweb.com akkor úgy értesült, a szakember csak hétfőn vagy kedden repül Firenzébe, a bejelentés azonban már vasárnap megszületett.

A Maccabi Tel-Avivval izraeli bajnoki címet szerző Sousát tavaly nyáron nevezték ki a Basel élére, és első szezonjában megnyerte a svájci bajnokságot új együttesével, ám egy év után távozott Svájcból.

Mint megírtuk, nem mindenki fogadja tárt karokkal a szakembert Firenzében, mivel 1994 és 1996 között a Juventus játékosa volt – BL-t, bajnokságot, Olasz Kupát és olasz Szuperkupát is nyert a „zebrákkal" –, márpedig a Juve a leggyűlöltebb klub a Fiorentina-szurkolók szemében. 

Sousa hétfőn utazik Firenzébe, hogy a papírmunka is rendben legyen, ám a klub már hivatalosan bejelentette érkezését.

Sousa helyét az FC Zürichhez ezer szállal kötődő Urs Fischer foglalja el, aki játékosként tíz, edzőként három évig állt a klub alkalmazásában. A 49 éves szakember a Baselhez viszont a Thuntól érkezett, ahol a legutóbbi két idényben tevékenykedett. Tavaly a hatodik, idén a negyedik helyen végzett csapatával.

forrás: NSO