Recent comments

Friss Hírek

Csak győzelemmel menekülhet meg a nagy égéstől az Azzurrini

Szokás szerint óriási reményekkel vágott neki az U21-es Európa-bajnokságnak az olasz válogatott, annál is inkább, mert a sorozat rekorderének számító taljánok ezúttal igencsak ütős keretet hoztak össze a kontinenstornára.



Ennek ellenére eddig csapnivalóan alakul a torna az ifjoncok számára: Svédország ellen egy óra emberelőny ellenére is sikerült elherdálni az 1-0-s előnyt, a portugálok ellen pedig a helyzetek dacára mindvégig maradt a gól nélküli döntetlen. Így az Azzurrini két forduló után csoportja utolsó helyén áll, ma este pedig az angolok ellen már nem csak saját kezükben lesz a sorsuk – az viszont egyértelmű: győzni kell!

Fussuk át gyorsan, milyen forgatókönyvek felelnének meg az olaszok számára:
  • Vereség vagy döntetlen esetén értelemszerűen búcsúzik a tornától az esélyesként érkező olasz csapat;
  • a győzelem ellenben továbbjutást érhet, de csak akkor, ha a svédek és a portugálok összecsapása nem végződik döntetlennel – ez esetben Itália legjobb fiataljai biztosan csomagolhatnak (Svédország jobb egymás elleni eredményével maradhatna az olaszok előtt);
  • a legegyszerűbb az lenne, ha Olaszország és Portugália is győzne, ez esetben mindkét csapat továbbjut;
  • ha pedig az olaszok és a svédek is nyernek, úgy a portugálokkal szemben a gólarányt kell figyelni: jelenleg a luzitánoké +1, a taljánoké -1, két egy gólos siker tehát még nem segítene kedvenceinken;
  • akárhogy is lesz, a csoport első helyét már biztosan bukták Berardiék, de ez talán nem is baj, hiszen a B csoport győztese a németekkel, a 2. viszont a dánokkal játszik majd a 4 között.
Egyértelműen látszik, nem lesz tehát könnyű dolga ma este a Luigi Di Bagio vezette gárdának, akiknek a foci mellett még a matekkal is foglalkozniuk kell majd. A legfontosabb mindazonáltal az, hogy sikerüljön összekapnia magát a gárdának, és összejöjjön a győzelem a nagy rivális angolok ellen, akik a portugálok elleni vereség után csak éppen tudták legyőzni a svédeket.

A britek szintén gyengécske szereplését mindenesetre nehéz lenne a keretükre fogni, hiszen kiváló labdarúgókat találhatunk a szigetországiak keretében: a kapuban Jack Butland, a védelemben Jenkinson és Chambers, a középpályán Loftus-Cheek, Ward-Prowse és Tom Carroll neve bárkinek ismerős lehet, a csatársorukban pedig egy olyan gyémántot találunk, aki nemrég még az olasz felnőtt válogatott ellen is pályára lépett: ő a Tottenham idei felfedezettje, Harry Kane.

Szerénykedniük persze az olaszoknak sem kell e téren, sőt: kapusfronton Bardi, Leali és Sportiello révén a torna talán legjobb névsorát mutathatja fel Itália, a védelemben Rugani, Romagnoli, Barba és Zappacosta, egy sorral előrébb az eltiltott Sturarón kívül Crisetig, Viviani, Benassi és Cataldi, a támadóalakzatban pedig Berardi, Verdi vagy Belotti számítanak húzóneveknek.

A húzónevek előtt viszont most itt a kötelező feladat, ideje húzójátékosokká is válni, és megmutatni a világnak, hogy Olaszország képes lehet begyűjteni hatodik U21-es Európa-bajnoki aranyát is. Ehhez pedig a 20:45-kor kezdődő meccsen Angliát kell két vállra fektetni.

A várható kezdők:
Anglia (4-2-3-1): Butland – Jenkinson, Stones, Moore, Garbutt – Hughes, Chalobah – Redmond, Carroll, Lingard – Kane.

Olaszország (4-3-3): Bardi – Zappacosta, Rugani, Romagnoli, Biraghi – Benassi, Crisetig, Cataldi – Berardi, Trotta, Verdi.

forrás: azzurri.co.hu