Recent comments

Friss Hírek

A jövő

Splitben péntek este egy új Azzurri született, miközben Conte utasításai visszhangoztak az üres stadionban. 


A végeredmény 1-1 lett, és voltak rizikós momentumai az olasz csapatnak,  de így is nagy előrelépés történt a legutóbbi találkozás óta.

Még Conténak is be kellett ismernie, a 3-5-2 már nem működik nemzetközi szinten, mivel egyszerűen nem lehet ilyen rövid idő alatt megtanítani ennyi játékosnak, hogyan mozogjanak ebben a taktikában. A Bajnokok Ligájában Max Allegri is bebizonyította, erősebb a Juventus 4 védővel, így várható volt, hogy ez a felállás tör majd utat magának.

Ez azonban még mindig kevés. Nem elég, hogy az új ötleteket hozó 4-3-3-as rendszer a Serie A-n keresztül felszínre tört, akkor a leghatékonyabb, ha a fiatalokkal játszatják. A 2016-os EB előtt Conténak meg kell lépnie, hogy megválik korosodó játékosaitól a vérfrissítés érdekében.

Nagy kár, hogy az U21-es EB-t most rendezik, hiszen Conténak nagyon jól jönne néhány fiatal Gigi di Biagio jelenlegi keretéből. Még Chiellini és Barzagli távollétében is igen meghökkentő hogy Astori kap helyet egy sorsdöntő Euro 2016-os selejtezőn. Ő egy két lábon járó veszélyforrás tud lenni, ahogyan az az értelmetlen, büntetőt érő belépője után már 7 perc után igazolódott a horvátok ellen. A másik alternatíva, a mesterinek tartott olasz védekezésből gúnyt űző Ranocchia sem sokkal jobb megoldás.

Gondoljunk csak bele, ha nem lenne az U21-es torna, Daniele Ruganit lehetne alkalmazni középső védőként, és Domenico Berardit a csatársorban. Az Empoli védője csapata minden idei bajnoki mérkőzésén végig a pályán volt, és még csak egy sárga lapot sem kapott. Hihetetlen, főleg egy 20 évestől. Berardi kicsit bonyolultabb eset a pályán való viselkedése miatt, képességei azonban vitathatatlanok. Szintén 20 évesen, két év alatt már 31 gólnál jár és 20 gólpassznál jár 61 tétmeccsen, kívülről fújja a 4-3-3-at, tökéletes triót alkotva Sansonével és Zazával.

És itt jön az olasz futball egyik legjobban alábecsült alakja: Alessandro Florenzi. A Roma játékosa nagyszerű munkát végez ebben a taktikában, elöl, középen, és még hátul is. Még csak nemrég lett 24 éves, és a Roma ifiakadémiáján nevelkedett, aki olyan szintű játékosokat termelt, mint Totti vagy De Rossi. Bár klubjánál alapember, mindössze 8-szor hívták be a válogatottba.

Ami pedig Marco Verratit illeti, a játékos 22 esztendősen szintén folyton kezdő a sztárokkal tűzdelt PSG-ben, míg a nemzeti csapatban Pirlo miatt másodlagos a szerepe. Nem mondhatja rá senki, hogy nincs nemzetközi tapasztalata, és persze a PSG szintén 4-3-3-at játszik.

Ezek a játékosok mind az Azzurri jövőjét jelenthetik, de Conténak semmi oka sincs arra, hogy addig várjon. Jöjjön az augusztus, amikor az U21-es kötelezettségeknek vége, az olasz válogatottnak muszáj a legtöbbet kihoznia ezekből a kincset érő fiatalokból, és abból, hogy a 4-3-3-as felállás gyakorlatilag nekik lett kitalálva.

forrás: azzurri.co.hu