Recent comments

Friss Hírek

A portugálok CR nélkül is legyűrték az olaszokat

Portugália felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte az olasz labdarúgó-válogatottat.


A portugálok legnagyobb klasszisa, Cristiano Ronaldo már megkezdte nyaralását, így ő nem léphetett pályára, a találkozó azonban így sem maradt sztárok nélkül.

Túl az Eb-selejtezőkön már csak egy svájci felkészülési találkozója maradt a nyári szünet előtt a két csapatnak, és ahogy az várható volt, a fél lábbal a tengerben hűsölő futballisták nem erőltették meg magukat, egy-egy jó passzra is hosszú perceket kellett várni a kezdőrúgást követően.

Az első említésre méltó helyzetet a 21. percben láthatták a szurkolók Svájcban. Ekkor a válogatott mezét harmadszorra felöltő, a Genoában futballozó Andrea Bertolacci bombázott, lökete azonban csak súrolta a kapufát.

Az első félidő derekán jött, amitől mindenki tart az ilyen mérkőzéseknél: egy csúnya sérülés. A Real Madrid bekkje, Fabio Coentrao maradt a földön, miután meghúzódott a combizma. 

A portugál az ápolás után sem tudta folytatni, láthatóan nagy fájdalmai voltak, le is kellett cserélni. A blancók most aggódhatnak, hiszen egyelőre nem tudni, mekkora a baj, de könnyen lehet, hogy a nyári túráról is lemaradhat a bekk.

A szünetben csupán a portugálok cseréltek, a változtatások pedig felpörgették a csapatot, amely az 52. percben Éder találatával előnybe került: a Bragában futballozó csatár Quaresma külsővel tekert csavarására érkezett középen tökéletesen (0–1).

A folytatásban már többnyire a cserékről szólt a találkozó. 

Darmian így is talpra ugrasztotta a nézőket, életerős lökete azonban elsuhant a kapufa mellett. Maradt tehát a 0–1, így a portugálok örülhettek – bár az eredmény miatt vélhetően egyetlen olasz sem fog sírva fakadni másnap a napernyő alatt…

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–PORTUGÁLIA 0–1 (0–0)

G: Éder (52.)

forrás: NSO