Recent comments

Friss Hírek

Holtszezon a botrány árnyékában

Sajnos, a 2015-ös nyár sem múlik el bundabotrány nélkül az alacsonyabb osztályokban, és ahogy már megszokhattuk, hiába ért véget az előző szezon, abszolút képlékeny még az ősztől esedékes bajnokság mezőnyének összetétele.




A Catania csapata a 2014-2015-ös Serie B szezon alatt számtalan mérkőzése végeredményét manipulálta annak érdekében, hogy az együttes bennmaradhasson a másodosztályban. Ennek érdekében rendszerint az ellenfél vezetőségével és/vagy a mérkőzés játékvezetőivel történtek egyeztetések.

Első körben az szivárgott ki, hogy a szicíliai csapat tavaszi jó szereplésének mérkőzései voltak irányítva, tehát a Varese, a Trapani, a Livorno, a Ternana, a Latina és az Avellino elleni győzelmek/pontszerzések, de a La Gazzetta dello Sport legújabb értesülései szerint immár a Carpi, a Brescia, a Cittadella és a Bari elleni találkozók tisztaságát is vizsgálja a bíróság.

A bundázás miatt a Catania vezetőségéből hét embert tartóztatott le a rendőrség, többek között a klub elnökét és alelnökét is. De könnyen lehet, hogy ahogy felgöngyölítik a szálakat, még akár más csapatok elöljárói is bajba kerülhetnek.

A Lega Pro B-csoportjának bajnoka, a Teramo feljutása szintén irányított körülmények között történt, ugyanis az abruzzói gárda az utolsó előtti fordulóban megállapodott a Savona csapatával a mérkőzés végkimenetelében, így a Teramo bebiztosította az első helyét, és nem kellett az utolsó körben ki-ki meccset vívnia az Ascolival.

Minden bizonnyal a Cataniát súlyosan el fogják meszelni, jelen állás szerint esélyesnek tűnik a harmadosztályba való száműzetés, vagy legalábbis egy jókora mértékű pontlevonás ősztől – vagy akár mindkettő.

A Teramo sorsa nagyobb talány, mindenesetre egyelőre korántsem lehetnek biztosak benne, hogy ősztől történetük során első ízben a Serie B-ben szerepelhetnek.

Az viszont már biztos, hogy az első osztály legutóbbi kirásának sereghajtója, a Parma nem tudta törleszteni az adósságait, így a következő évadot csak a negyedosztályban kezdheti meg. Helyettük a Serie B-ben jó eséllyel a kiesett Bresciát láthatjuk viszont, több olasz lap már kész tényként könyveli el az oroszlánok ily módon való megmenekülését a Lega Prótól.

Eközben ha a Cataniát és a Teramót kizárnák a jövőévi másodosztályú küzdelmekből, akkor leginkább a Virtus Entella és az Ascoli reménykedhetne a Serie B-s szereplésben.

Nekünk, szurkolóknak egyelőre csak a spekuláció jut – elnézve a sokéves átlagot, bizonyára majd csak közvetlenül a rajt előtt derülhet fény a 22 csapat kilétére; másfelől pedig a döbbenet és a csalódottság, hogy 2015-ben még mindig ugyanitt tart az olasz labdarúgás, hogy egyszerűen nem lehet, hogy minden mérkőzés a pályán dőljön el, még mindig vannak, akik a háttérből irányítják a szálakat…


forrás: azzurri.co.hu/Serie B magyar oldal