Recent comments

Friss Hírek

Allegri egy tízest kér

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri elárulta, hogy egy klasszikus tízest kért a klub igazgatóitól, s úgy vélekedik, hogy a Torinóban remek szezont produkáló Álvaro Morata valódi értéke 70-80 millió euro körül mozog.


"Ha el kell adnunk Moratát, remélem a klub 70-80 milliós bevételre tesz szert, mivel ennyi a valós értéke." - mondta Allegri a La Gazzetta dello Sportnak adott interjú során.


"Úgy gondolom, hogy vigyáznunk kell rá és Comanra, aki egy másik kivételes minőséget képviselő fiatal. Igaz, hogy egy tízest kértem. Nagyon kedvelem Oscart. Ő olyan játékos, aki a különbséget jelentheti európai színtéren is, ami fontos dolog, mivel nincsen garancia arra, hogy egy a bajnokságban kiváló teljesítményt nyújtó játékos jól teljesít Európában is.


Kedvelem őt, ahogyan kedvelem Iscót, Pastorét, Di Maríát és Kroost is. Nincs sok középcsatár a forgalomban. Mandzukic, Higuaín... Nincsenek sokan.


Mandzukic jó igazolás lenne, aki segíthetne újjáalakítani a támadórészlegünket. A szerződés nem puszta formalitás, azonban adott a szándék a közös folytatásra."


A Juventus legfájdalmasabb nyári távozói a számos klub által csábított Paul Pogba, valamint a hazájába visszakívánkozó Carlos Tévez lehetnek.


"Ez a klub döntése, nem az edző dolga, azonban kétségkívül nehéz nemet mondani bizonyos összegekre. Amennyiben Paul marad, a megfelelő hozzáállást kell nyújtania, megbánás nélkül, mivel mindaz, amit ebben a szezonban elértünk, csak a kezdet. 


Tévez döntése, hogy marad vagy sem. Ismétlem, bárkinek, aki marad, tudnia kell, hogy a munka még intenzívebb lesz a következő szezonban."


A Juventus mestere a zsinórban elért ötödik bajnoki címet nevezte meg a soron következő szezon legfontosabb célkitűzésének.


"Nem az eredményekkel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy tovább fejlődjünk. A szokásos célpontjaink vannak: a scudetto, az Olasz Kupa, valamint arról álmodom, hogy folyatjuk a Bajnokok Ligájában.


A legfőbb cél, hogy történelmet írjunk a zsinórban megnyert ötödik bajnoki címmel, ami csak a harmincas években sikerült a Juvénak, s az akkor még egy másik világ volt.


A döntő egy hatalmas mérkőzés volt, az elmúlt évek egyik legjobb európai fináléja, de hiányzott belőlünk egy kis hit. A játékosok könnyei nem annak szóltak, hogy ki tudja mikor jutunk ide legközelebb, hanem annak, hogy igazán legyőzhettük volna a Barcelonát, de nem jártunk sikerrel."


Allegrit arról is megkérdezték, hogy az Öreg Hölgy vajon valóban képes-e Európa egyik legmeghatározóbb csapatává válni.


"Ha megvannak nálunk a megfelelő fiatal játékosok, miért is ne? Az olyan játékosok, mint Dybala, segíthetnek felépíteni egy győztes periódust. Ahhoz, hogy Európa csúcsán legyünk, a megfelelő mentalitásra és a megfelelő kulcsjátékosokra van szükség. Megvan az egyetértés a klubnál, hogy tapasztalt játékosokra van szükség, akik segíthetik a fiatalabbak fejlődését."

forrás: juventuz.blog.hu