Recent comments

Friss Hírek

Három év után távozik a sikeredző

A Serie A idei szezonjában „csont nélkül” bennmaradó újonc Empoli együttese hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Maurizio Sarri vezetőedző beadta lemondását, amit a klub vezetősége elfogadott.

 
Az 56 éves tréner 2012-ben vette át a másodosztályú Empoli irányítását, ahol az első teljes szezonjában a negyedik helyen végzett az együttessel, ám a rájátszás döntőjében alulmaradtak a Livornóval szemben. Egy évvel később aztán már semmi sem állhatott a toszkán klub útjába, amely másodikként automatikusan feljutott a Serie A-ba.

A 2014/2015-ös szezon előtt sokan leírták és biztos kiesőnek könyvelték el Sarri együttesét, amely mindenkit alaposan meglepve, remek játékkal simán megőrizte első osztályú tagságát. Hiába a remek idény, a nápolyi születésű edző mégis a távozás mellett döntött, annak ellenére, hogy 2017-ig érvényes szerződés kötötte őt az Empolihoz.

Olasz sajtóhírek szerint a tréner idő előtti távozása mögött az állhat, hogy az első osztályból 11 év után kieső Cagliari vele jutna vissza azonnal az élvonalba, ám Itáliában azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy a következő hónapokat pihenéssel és tanulással tölti majd Sarri és megvárja a számára megfelelő ajánlatot, ami egy Serie A-s együttes kispadja lenne.



forrás: digisport.hu