Recent comments

Friss Hírek

A csapatnak többet kell futnia

A Roma elnöke az idei szezont értékelve úgy véli, hogy Rudi Garcia csapatának a következő szezonban sokkal többet kell bírnia állóképességben a meccsek utolsó szakaszaiban.

 
"A fizikai felkészülés nem elég. Egy óra után a csapatnak nincs több energiája, ment a szenvedés. A futball nem olyan, mint a kosárlabda, vagy a baseball, ahol rengeteg az apró szünet. A futballban 90 percen keresztül kell rohanni. Az atlétikai képzést illetően le fogjuk cserélni a stábot, ez egy elég radikális változás lesz: 5 magas színvonalú szakember érkezik, köztük egy táplálkozási szakember."- nyilatkozta Pallotta.

Az újságírók feltették a kérdést Pallottának, hogy szerinte mi volt a szezon kulcsmomentuma.

"A Bayern elleni vereség. Kikapni 7:1-re az egy dolog, de teljesen más, mintha 2:1-re kapnál ki. A német csapat elleni vereség elvette a csapat magabiztosságát és biztonságát. Abból egyáltalán nem sikerült felépülnie a csapatnak, Garcia azon a meccsen nagyon sok hibát követett el. A másik fontos esemény a CSZKA elleni döntetlen volt, mert ha nyertünk volna a moszkvai csapat ellen, akkor akár tovább is juthattunk volna a csoportból."

Pallotta elárulta, hogy nem tetszett neki Rudi Garcia azon nyilatkozata, ahol arról beszélt, hogy a Roma nem volt versenyképes a Juventusszal, de a jövőt a francia trénerrel képzeli el.

"Szeretnénk tovább folytatni az edzőnkkel, hiszen az irányításával már másodszor végeztünk a második helyen. Nem tagadom, nem tetszett az a nyilatkozata, hiszen vannak bizonyos dolgok, amiknek nem szabadna nyilvánosságra kerülniük. Ha vannak félreértések, akkor azt házon belül kell megbeszélni, hiszen más esetben csak zűrzavart okoz."

"Én nem hiszem, hogy a Juventusszal szembeni különbség áthidalhatatlan. Nekik annyi előnyük van, hogy elsőként, hamarabb kezdtek bele a saját projektjükbe és nekik lett először saját stadionjuk. A csapatuk ráadásul nagyon jó alapokra épül, amit a vezetőedzői poszton történt cserével is jól tudtak menedzselni."

Garcia még a Juve elleni első meccs után nyilatkozta azt, hogy a Roma akár bajnok is lehet, Pallotta szerint ez akkor hiba volt.

"Garcia akkor ezzel csak azt szerette volna elérni, hogy a játékosoknak visszaálljon az önbecsülésük, de talán jobb lett volna, ha akkor ezeket nem nyilvánosan, hanem az öltözőben teszi."

"Én sosem vagyok elégedett, mert csak az első hellyel lennék az. Az egyértelmű, hogy valami rosszul sikerült, de mindazonáltal sorozatban másodszor végeztünk azonnali BL-t érő második helyen a bajnokságban."

Pallotta elismerte, hogy Rudi Garcia mégsem vesz részt a csütörtöki, londoni megbeszélésen.

"Beszéltünk vele, ismeri a projektünket, a klub stratégiáját. Meggyőződésem, hogy jövőre még jobbak leszünk azokkal az újításokkal, amiket most fogunk bevezetni."


forrás: asroma.hu