Recent comments

Friss Hírek

Római siker a Parma ellen - 80 perc alatt

A Roma 4–2-re legyőzte a Parmát a Serie A 22. fordulójában félbeszakadt, majd a mai napon befejezett mérkőzésen. 


Február elején a hatalmas esőzés miatt a 11. percben félbeszakadt a Roma–Parma mérkőzés a 22. fordulóban. A szövetség határozata szerint ma a 9. perctől folytatták a találkozót. És mondhatni, bekezdtek a csapatok...

Ezequiel Schelotto már a 2. percben – ami tulajdonképpen a 10. volt – a kapu fölé fejelt nagy helyzetben. A másik oldalon viszont gól is született.


A 12. percben Mattia Destro került helyzetbe, majd miután eltekerte a labdát Mirante kapus mellett, a labda csak a lapufán csattant. A kipattanó viszont Gervinho elé került, aki az üres kapuba passzolt.(1-0)

A 15. percben aztán egyenlített a vendégcsapat, miután négy Roma-védő kísérte közelről figyelemmel, ahogy Acquah a kapura fordul, majd 11 méterről a kapuba lő. (1-1)


A lüktető iramú mérkőzésen újabb egy percet kellett várni az újabb gólra: Pjanic három parmai játékos között betört a tizenhatoson belülre, középre adott labdáját pedig Totti emelte fel a felsőbe. (3-11)

Kemény kezdés volt a két csapattól, nem is lehetett várni hasonló folytatást. Persze akadt még esemény az első félidőben – például Destro les miatt meg nem adott gólja, valamint újabb kapufája.


A második félidő elején ismét Gervinho indult meg ellenállhatatlanul, szerencséje is volt, hogy a blokkolt lövése után visszakerült hozzá a labda, pontosabban az érkező Pjanic örült ennek a legjobban, és laposan a jobb alsó sarokba lőtt. (4-1)


Ez a gól pedig gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát, a folytatásban a Parmának már nem volt esélye ledolgozni a kétgólos hátrányát. Sőt! Rodrigo Taddei mégegyet bevágott a Parmának, amivel 4–1-re nyert volna a Roma. Ha nem érkezett volna a 90. percben Jonathan Biabiany. (4-2)

Megjegyzendő, a Parma játékos szépségdíjas találatot szerzett: a bal felsőbe tekert labdája azonban csak szépségtapasz volt a vendégeknek, pontot nem ért. 

Roma–Parma 4–2 (Gervinho 12., Totti 16., Pjanic 49., Taddei 82., ill. Acquah 15.,  Biabiany 90.)

forrás: NSO