Recent comments

Friss Hírek

Atalanta: Livaja távozik Bergamóból

Nem múlt el következmények nélkül az Atalanta hazai veresége: a bergamói csapat fanatikus drukkerei a csapat tagjait nem éppen a legkedvesebb szavakkal illették a meccset követően, azonban erre a legdurvábban Marko Livaja reagált.


A 20 éves támadót az 55. percben lecserélte Stefano Colantuono edző, hiába várt január vége óta az újabb kezdőben elfoglalt helyre a horvát csatár, ezúttal sem tudta meghálálni mestere bizalmát. Miközben vonult le, az Atalanta szurkolói kifütyülték őt, és durva sértéseket kiabáltak felé (legalábbis Livaja elmondása szerint) , aki válaszul erre csöndre intette a szurkolókat – nem nehéz kitalálni, ezzel nem lopta a szurkolók szívébe magát Livaja.

Azonban a sztorinak itt még nem volt vége: a Facebookon tovább folytatódott a verbális harc a szurkolók és Livaja között: a horvát csatár profiljára több üzenet is érkezett, ami arra kérte, hogy távozzon a csapatból, és menjen haza Horvátországba – erre Livaja továbbra sem maradt “adós”, és azt válaszolta: 

“Gyertek velem ti is, olasz gyökerek” – szabadfordításban a horvát csatár üzenete így szólt.

Később törölte a hozzászólást az Atalanta csatára, majd elnézést is kért viselkedésért:

” Mindenkitől szeretnék elnézést kérni, akit megbántottam viselkedésemmel, de elvesztettem a fejem akkor, amikor súlyos szavakkal illették az édesanyámat, valamint rasszista bekiabálások záporoztak felém. Lecigányoztak, a nemzetiségemmel sértegettek, ezt nem tudtam tolerálni. Azt kívánom, hogy ilyen többé ne történjen, és a pályán nyújtott teljesítményem miatt legyenek csak kritikák felém.” – írta Livaja.


Azonban úgy tűnik, a klub elöljáróit nem hatotta meg a csatár bocsánatkérő üzenete: kisebb Achilles-sérülésre hivatkozva azt kérte a vezetőktől a horvát támadó, hogy hazautazhasson Splitbe – erre a vezetőség rábólintott, azonban valószínűleg nem tartanak tovább igényt a szolgálataira. A viselkedése miatt várhatóan megbüntetik Livaját, a hátralévő fordulókban pedig nem fog játszani, és az Atalanta nem is szeretné megvásárolni a játékos teljes játékjogát – jelenleg 50%-át birtokolja, a másik 50% az Inter tulajdonában van.

Minden jel arra mutat, Livaja bergamói karriere ezzel véget ért – kérdés, lesz-e csapat Olaszországban, ami szívesen látná soraiban a csatárt. Nem ez az első eset, amikor Livaja “pályán kívüli” dolgaival hívja fel magára a figyelmet: a tavalyi szezonban csapattársával, Radovanoviccsal mentek ökölharcra egy edzés során.

forrás: azzurri.co.hu