Recent comments

Friss Hírek

Balotelli győzelemre vezette a Milant, és nyert az Inter is

Folytatta kiváló sorozatát a Milan az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A): a szombaton megrendezett 34. forduló délutáni programjában az európai kupahelyek után kapaszkodó milánóiak Mario Balotelli főszereplésével 3–0-ra megverték a Livornót – ez volt zsinórban az ötödik sikerük.


A Milan sorozatban az ötödik győzelmére hajtott a húsvét miatt szombatra csoportosított 34. fordulóban, ám úgy tűnt, az utolsó pillanatban homokszem kerül a gépezetbe, hiszen Mario Balotelli a combjához kapva idő előtt abbahagyta a bemelegítést. Csak az ijedtség volt nagy, a baj nem: Super Mario olyannyira ott volt a Milan kezdő tizenegyében, hogy az első félidő hajrájában ő fejelte be a vezető találatot (ez volt az első fejes gólja a Milanban).

Az 50. Milan-meccsét játszó Balotellinek ez volt a 14. bajnoki gólja a szezonban, vagyis a kisebb jubileum alkalmával megdöntötte az egyéni csúcsát (13, még a Manchester Cityben a 2011–2012-es idényben). Super Mario adta a gólpasszt Adel Taarabtnak is, aki a második félidő elején több livornói védőn is áthámozta magát, mielőtt laposan a hosszúba lőtt. És úgyszintén Balotelli volt a forrása annak a gólnak, amelyikkel Giampaolo Pazzini megadta a kegyelemdöfést a Livornónak – amely a megelőző három alkalommal rendre ellopott egy pontot a piros-feketéktől.

AC Milan–Livorno 3–0 (Balotelli 43., Taarabt 51., Pazzini 83.)


A Milannál jobban, de a saját elvárásainál gyengébben teljesítő Inter abban a reményben látogatott a Parmához, hogy 2008 után sikerül végre újra győznie a Tardiniben. Ez végül sikerült is, de hogy megszülessen a régen várt diadal, ahhoz az is kellett, hogy az első félidőben Samir Handanovic kivédje a Parmába sérülése kiheverése után visszatérő Antonio Cassano büntetőjét. A fordulás után fordult a kocka is: a Parma szinte azonnal emberhátrányba került, Rolando fejes góllal gyorsan kihasználta ezt, majd nem sokkal a lefújás előtt az alig egy perce becserélt Fredy Guarín bevágta a vendégek második gólját is.

Parma–Inter 0–2 (Rolando 48., Guarín 89.)

A többi pályán:

Atalanta–Verona 1–2 (Denis 87., ill. Donati 53., Toni 72.)

Catania–Sampdoria 2–1 (Leto 45., Bergessio 63., ill. Okaka 61.)

Chievo–Sassuolo 0–1 (Berardi 40.)

Genoa–Cagliari 1–2 (De Maio 3., ill. Sau 37., Ibarbo 82.)

Lazio–Torino 3–3 (Mauri 42., Candreva 61., 94. – az elsőt 11-esből, ill. Kurtic 52., Tahcidisz 67., Immobile 89.)

Udinese–Napoli 1–1 (B. Fernandes 54., ill. Callejón 38.)

forrás: NSO