Recent comments

Friss Hírek

Milan: Egyre több befektető jelentkezik a klubért

Továbbra is élénk pletykák keringenek a Milan tulajdonosi körének esetleges megváltozásáról.




A szingapúri iparmágnás, Peter Lim újabb ajánlatot tett a Milan részvényeinek 70 százalékáért – állította a gazzetta tegnapi száma.  Az 500 millió eurós ajánlat jelentősen nagyobb, mint a korábbi. Akkor a gazzetta azt írta, hogy a klub 50 százalékát  vitte volna 300 millióért.


A mindig jól értesült szakértő-újságíró, Di Marzio szerint Lim már novemberben  ajánlatot tett a Milan többségi tulajdonának átvételéért, de a Milan nem akart tárgyalni.  Öt hónap elteltével fordult a kocka, és a Milan kezdeményezett tárgyalásokat a szingapúri üzletemberrel, aki most már nem érdekelt a tárgyalásokban. 

A gazzetta információi szerint Barbara Berlusconi egy másik ajánlatra  vár: a kínai milliárdos Zong Quinghou (a második leggazdagabb ember Kínában), a Valencia és a Liverpool sikertelen felvásárlása után most a Milanba készül beruházni.


A kínai üzletember elsősorban az élelmiszeriparban szerezte vagyonát, jelenleg a Forbes magazin listája szerint vagyona alapján a világ 100 leggazdagabb embere közé sorolható (kb. háromszor akkora vagyona van, mint Berlusconinak).


Közben csütörtök délután hivatalos cáfolatot adott ki a Fininvest (a Milan tulajdonjogait birtokló, 100 %-ban a Berlusconi-család kezében lévő vállalat),  amelyben az állt, hogy “újra cáfoljuk, hogy a Milan irányításának eladása napirenden lenne.”

Este Silvio Berlescuni egy televíziós műsorban arra a kérdésre, hogy mi igaz a klub egy részének átruházásáról szóló hírekből azt felelte: “a Milant nem adjuk el 500 millióért, többet ér. Nem viccelünk szent dolgokkal.”

A milanlive.it szerint ez a nyilatkozat arra utal, hogy a Milan tiszteletbeli elnöke szeretné megtartani a klubban a beleszólását a fontos kérdésekbe. A lap szerint ezzel összecseng Barbara Berlusconi közelmúltbeli nyilatkozata, miszerint egy kisebb részvénycsomagot egy pénzügyi befektetőnek készek átadni. Vélhetően ennek a befektetőnek a megtalálása a legfontosabb feladata mostanában a Berlusconi-családnak.

forrás: acmilan.hu