Recent comments

Friss Hírek

ABBIATI: Az EL a minimális célunk

Milánói városi derbit rendeznek vasárnap, a Serie A-ban, amire a középmezőnyben lévő Milan kettőzött erővel készül.


Christian Abbiati, a piros-feketék kapusa szerint feledtetniük kell, hogy az előző körben, a Roma elleni meccsen megszakadt öt találkozót számláló győzelmi sorozatuk.

"Nem játszottunk jól az első félidőben, túl sok teret adtunk a Romának. A derbi nagyon fontos lesz a helyezésünk miatt, és azért is, mert az utóbbi néhány nem volt túl sikeres. Koncentráltak vagyunk, keményen dolgozunk, és mindent megteszünk a sikerért" - mondta a hálóőr.

Igaza van az Inter elleni eredményeket tekintve, hiszen legutóbb 2011-ben, a Szuperkupa döntőjében tudtak nyerni, azóta öt bajnokiból négyet elveszítettek, és egy döntetlent csikartak ki.

A helyezés a nemzetközi szereplés miatt lehet érdekes a Milannak, ugyanakkor már csak az Európa Ligát érhetik el, ami Olaszországban nem számít népszerű sorozatnak a szurkolók és a játékosok körében sem. Ennek ellenére Abbiati szerint fontos lenne, hogy nemzetközi kupában indulhassanak ősszel.

"Az EL a minimális célunk, a Roma elleni vereség után pedig csak felfelé vezethet az utunk. Megpróbálunk kilenc pontot szerezni az utolsó három meccsünkön, de tudjuk, hogy mások is küzdenek ezért a célért. Ha a derbi jól sikerül, szerintem az utolsó két meccs sem okoz gondot, minden rajtunk múlik majd" - vélekedett.

Szombaton rendezik a Coppa Italia döntőjét a Fiorentina és a Napoli részvételével, és mivel ezek a csapatok a bajnokságban nemzetközi szereplést érő helyen fognak végezni, a Serie A hatodik pozíciója is Európa Ligát fog érni. 

A Milan jelenleg csak a tizedik, de a mostani hatodik Torinótól is csak egyetlen ponttal van lemaradva. 

forrás: hatharom.com