Recent comments

Friss Hírek

Conte: Létfontosságú mérkőzés lesz

Antonio Conte több témát is érintett nyilatkozata során, Arturo Vidal állapota mellett a Sassuolo elleni találkozó és a tréner jövője is szóba került.


„Mielőtt megkezdeném a sajtótájékoztatót, szeretnék megemlékezni Tito Vilanováról, aki amellett, hogy remek edző volt, óriási erőről tett tanúbizonyságot a szörnyű betegség elleni harc során. Szeretnék meghajolni előtte és részvétem kifejezni családja részére.”

Ezt követően Conte rátért a hétfő esti találkozóra.

„Létfontosságú mérkőzés lesz, egy győzelemmel még közelebb lenne a Scudetto. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, mivel a Sassuolo a bentmaradásért küzd. Nagyon körültekintőnek kell lennünk, hogy elérjük az elsőszámú célunkat, ami megismétlem, a bajnoki cím.”

Számos chilei újságíró is jelen volt, hogy Arturo Vidal állapota felől érdeklődjenek.

„Az esetében egy gyulladásról van szó. Úgy gondoltuk, hogy elmúlt, de ismét jelentkeztek a tünetek. A csapattal edzett, megpróbáljuk minél hamarabb hadba állítani. Talán már holnap is szerephez juthat pár percre, csütörtökön pedig még valószínűbb. Nagyon fontos játékos a Juventus és Chile számára egyaránt. Megértem az aggodalmat Chile részéről, de az orvosi stábjuk folyamatos kapcsolatban van a Juventus szakembereivel, és ez így volt korábban is. Amikor problémái adódtak a válogatott szünet során, mi is hasonlóan jártunk el, hogy orvosaink közösen döntsenek.”

A Roma vezetőedzője, Rudi Garcia arra szólította fel a csapatokat, hogy adjanak bele mindent a Juventus ellen, hogy életben tartsák a versenyt a bajnoki címért.

„Megdöbbentett Garcia nyilatkozata. Egyszerű és kicsinyes megnyilvánulás volt, olyan amilyennel kocsmákban szokás találkozni. Nem hinném, hogy a Serie A mezőnyének plusz motivációra lenne szüksége a Juventus ellen, mivel évek óta úgy lépnek pályára ellenünk, mintha életük meccsét játszanák. Ezenfelül tiszteletlen gesztus az edzők, a játékosok, a klubok és a szurkolók irányába is. Nem hinném, hogy bárki úgy érkezne a Juventus Stadiumba, hogy ne adna bele mindent. Teljesen szükségtelen volt.”

Többek közt arról is kérdezték Contét, hogy mennyire fog rotálni, figyelembe véve az Európa Liga-találkozót.

„Minden keretet illető döntésnek a győzelmet kell szolgálnia. Mindig a következő meccs a legfontosabb. Amennyiben erőnléti szempontból változtatnom kell, akkor fogok, mivel ez a találkozó túl fontos. Andrea Barzagli kisebb sérüléssel bajlódik, így nem tudott tegnap velünk edzeni, de ma már jobban van. Szerencsére Martin Cáceres nagyon megbízhatóan teljesít. Carlos Tévez mindig ott akar lenni a pályán, még sérülten is. Többször is vállaltuk a kockázatot, mert minden mérkőzés fontos. Már sokkal jobb kondícióban van, így amikor szorul a helyzet, akkor nem lehet kihagyni.”

A csapat először került ilyen helyzetbe, hogy még áprilisban is két sorozatban kell helyt állnia.

„Minél intenzívebb, annál izgalmasabb. Az első évben nem szerepeltünk európai sorozatban, tavaly pedig a negyeddöntőben véreztünk el a Bajnokok Ligájában, idén az Európa Ligában próbálunk minél tovább jutni. Ez az első alkalom, amikor két porondon is versenyben vagyunk egészen a szezon végéig. Kemény és fárasztó, de nagyon izgalmas és természetessé kell, hogy váljon a Juventus számára. Három év alatt elértük, hogy a Juventus ne csak egy trófeáért legyen versenyben a szezon végéhez közeledve, ami fontos célkitűzés volt. Szükségünk lesz a szurkolókra hétfőn és csütörtökön is. Velük könnyebb a játékosok számára.”

Végül ismét előtérbe került a szakember jövője, miután a legújabb pletykák szerint a Manchester Unitednél folytathatja.

„Továbbra is szeretném hangsúlyozni, hogy teljes mértékben arra koncentrálok, hogy elérjük céljainkat, más nem járhat a fejünkben.”

forrás: juventushungary.hu