Recent comments

Friss Hírek

A Juventus győzött és nagy lépést tett a Scudetto felé

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 35. fordulójában egy mérkőzés maradt hétfőre: a Juventus nagy lépést tett a bajnoki cím felé, ugyanis 3–1-re győzni tudott a kiesés elkerüléséért harcoló Sassuolo otthonában. 


Nem úgy kezdődött azonban a mérkőzés, ahogyan arról a Juve álmodott, lévén Nicola Sansone előbb majdnem kilőtte a bal alsót, majd remekül ugratta ki a félig a Juve tulajdonában lévő Simone Zazát, akinek lövése megpattant Angelo Ogbonnán, és a jobb alsóban között ki végül. 1–0!

Némi sokk után egy éppen csak pontatlan Carlos Tévez-bombával jelezte magához tértét a vendégcsapat, amely látványosan rosszabbul alkalmazkodott az eső áztatta gyephez, mint a házigazda. A pontatlan rövid passzok után a második középtávoli Carlos Tévez-lövés viszont már az egyenlítést jelentette, és ekkor is egy védőről (itt Alessandro Longhiról) került végül a kapus mögé a labda. 1–1!

A félidő hajrájában kis híján visszavette a vezetést a Sassuolo: a Juve kölcsönjátékosa, Reto Ziegler okosan ugratta ki Zazát, akinek ziccerét azonban védte Gianluigi Buffon. Bátran támadott a szünet után is a kiscsapat, de egy védelmi hiba után Andrea Pirlo zseniálisan pörgetett Claudio Marchisio elé, aki kapásból a kapuba lőtt az ötös előteréből: 1–2!

Gondolt egy merészet erre a hazaiak mestere, Eusebio Di Francesco, és egy negyedik támadót is beállított Sergio Floccari személyében, ám a szintén a kispadról beszállt Stephan Lichtsteiner beadását Fernando Llorente pimaszul, sarokkal a kapuba vágta, eldöntve ezzel a mérkőzést. 1–3!

Ha nem is könnyedén, de különösebb megerőltetés nélkül győzni tudott a Juventus a bátor Sassuolo otthonában, és ezzel eldőlt, hogy nem nyerheti meg a bajnokságot ebben az évben az AS Roma.

Ugyanis azt csak elveszítheti a Juventus... 

Ha vasárnap nem nyernek Francesco Tottiék a Catania otthonában, máris újra bajnok a Juve, amely hétfőn az Atalanta ellen ünnepelheti a „mesterhármast": 2012 és 2013 után ismét felülhet a Serie A trónjára.

Sassuolo–Juventus 1–3 (Zaza 8., ill. Tévez 34., Marchisio 57., Llorente 76.)

forrás: NSO