Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem hívtam Benítezt

Antonio Conte kijelentette, nem hívta fel Napolinál dolgozó kollégáját, Rafael Benítezt, hogy tanácsokat kérjen tőle a Benfica legyőzését illetően. 


A spanyol szakembernek még a Chelsea menedzsereként sikerült két vállra fektetnie a portugálokat az Európa Liga múlt idényének fináléjában.

„Nem lesz egy sétagalopp. A Benfica nagyon erős csapat. Tavaly a Chelsea-től kaptak ki az Európa Liga döntőjében, attól a Chelsea-től, amely jó eséllyel pályázik az idei Bajnokok Ligája-döntőre. Hatodikak az UEFA ranglistáján. Jorge Jesus nagyszerű munkát végez a Benficánál” – mondta Conte mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. „Minden tiszteletem az övé és csapatáé. Számukra mindenképpen pozitívum, hogy 2010 után ismét sikerült megnyerniük hazájuk bajnokságát. Egy fontos trófeát így már biztosan bezsebeltek ebben a szezonban. E célt nekünk még nem sikerült megvalósítani. A Benfica csak az elődöntőre összpontosíthat, míg nekünk az Európa Ligára, majd a Serie A-ra és megint az Európa Ligára. A szezon ezen szakaszában azonban gyakran előfordul az ilyen és ennek okán izgatottnak kell lennünk. Fárasztó, ugyanakkor izgalmas szakaszhoz érkeztünk. Az elődöntő egy teszt, amelyet, ha teljesítek, Európa egyik legnagyobb edzőjévé válok? Úgy vélem, minden évben, minden csapatnál teszteken esik át egy edző a kitűzött célok elérése tekintetében. Számomra nagy öröm és szerencse, hogy az elmúlt két évben a Juventusnál nyerhettem trófeákat. Harmadik idényünkben járunk, amelyből a legjobbat akarjuk kihozni. Egy edző képességeit azonban nem csak az eredmények mutatják. A csapat pályán mutatott teljesítményét, valamint a játékosok, klubvezető és maga a klub véleményét is figyelembe kell venni. Senkit sem hívtam fel, hogy információkat kérjek a Benficáról, mert bízom a játékosaimban. Hiszek magamban, rengeteg Benfica-mérkőzést tekintettem meg. A bajnokságban 38 találkozó van, de Európában nem lehet hibázni. Győzni mindig nehéz, de az erős ellenfelek ellenére, mi mindkét fronton meg fogjuk próbálni.”

Conte Carlos Tévez és Arturo Vidal erőnléti állapotáról is beszélt.

„Tévez ismét edzésbe állt. A meccs előtt döntöm el, hogy pályára küldöm, vagy sem. Vidal nem fog játszani. Pihenni fog, hogy jövőre hétre játékra alkalmas állapotba kerüljön.”

Antonio Conte 23 játékossal utazott el Lisszabonba a ma esti Benfica elleni találkozó helyszínére.


Íme az utazókeret:

1 Buffon
3 Chiellini
4 Caceres
5 Ogbonna
6 Pogba
7 Pepe
8 Marchisio
9 Vucinic
10 Tévez
12 Giovinco
13 Peluso
14 Llorente
15 Barzagli
18 Osvaldo
19 Bonucci
20 Padoin
21 Pirlo
22 Asamoah
23 Vidal
26 Lichtsteiner
30 Storari
33 Isla
34 Rubinho


Tv: Story 4 21.05

forrás: juventushungary.hu