Recent comments

Friss Hírek

Milan: A Livorno ellen az EL-ért

A Milan szombat délután hazai pályán fogadja a Livornót a Serie-A 34. fordulójában.


A Milan a tabella 8. helyén áll 48 ponttal. 

A 7. helyezett Torino szintén 48 ponttal áll, ám a jobb gólkülönbségnek köszönhetően előrébb sorolják őket. A Milan 33 mérkőzésen 13 győzelmet és 9 döntetlent szerzett, míg 11-szer veszített. A rúgott gólok száma 50, a kapott góloké 44. A rossoneri az utóbbi 5 bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert (Milan-Catania 1-0, Genoa-Milan 1-2, Milan-Chievo 3-0, Fiorentina-Milan 0-2) és egyszer döntetlen született (Lazio-Milan 1-1). 

A lombard együttes a bajnokságban 16 mérkőzést játszott hazai környezetben, a mérleg 8 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség illetve 22-16 gólarány. Idegenben 17 mérkőzésen 5 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a mérleg .A rúgott gólok száma 28, a kapott góloké szintén 28.

A házi góllövőlistát (minden sorozatot figyelembe véve) Mario Balotelli vezeti 17 góllal. Őt követi Ricardo Kaká 9 találattal. A harmadik legeredményesebb játékos Sulley Muntari és Robinho 5-5 góllal.

Clarence Seedorf, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre.

Íme a Milan kerete: Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Bonera, Constant, De Sciglio, Mexes, Rami, Silvestre, Zaccardo, Zapata, Emanuelson, De Jong, Kakà, Montolivo, Muntari, Poli, Saponara, Taarabt, Balotelli, Pazzini, Robinho.

A Livorno a tabella 18. helyén áll 25 ponttal. A mérleg 33 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 20 vereség valamint 36 rúgott és 64 kapott gól. Az olasz klub az előző 5 mérkőzéséből négyet elveszített (Livorno-Chievo 2-4, Juventus-Livorno 2-0, Atalanta-Livorno 2-0, Torino-Livorno 3-1) és egyszer döntetlent játszott (Livorno-Inter 2-2).

A Livorno hazai pályán 17 mérkőzést játszott a bajnokságban, a mérleg 4 győzelem, 5 döntetlen, 8 vereség valamint 23 rúgott és 30 kapott gól. Idegenben sokkal rosszabb a mérleg, a 12 vereséghez csupán 2 győzelem és 2 döntetlen társul. A rúgott gólok száma 13, a kapott góloké 34.

A vendégek házi góllövőlistáját Paulinho vezeti 13 góllal. A második legeredményesebb játékos 5 góllal Luca Siligardi majd őt követi Leandro Greco és Innocent Emeghara 4-4 góllal.

Domenico Di Carlo, a Livorno 50 éves szakembere kijelölte utazó keretét.

Íme a Livorno kerete: Aldegani, Anania, Bardi; Castellini, Coda, Emerson, Tiritiello, Piccini, Rinaudo, Valentini; Benassi, Duncan, Greco, Mosquera, Mesbah, Bartolini; Belfodil, Borja, Emeghara, Paulinho, Siligardi.

A két csapat története során 50 alkalommal találkozott egymással. A mérleg 24 Milan és 12 Livorno győzelem, míg 14-szer döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 86, a Livorno 57 gólt szerzett.

A két együttes legutóbbi összecsapása 2-2-es döntetlennel zárult tavaly decemberben. A gólokat Siligardi, Paulinho és Balotelli szerezte, utóbbi kétszer volt eredményes. A Milan így kezdett: Gabriel – Poli, Zapata, Mexés, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Nocerino – Birsa, Kaká – Balotelli.

Érdekesség, hogy a két csapat utóbbi 3 mérkőzésén döntetlen született. A Milan legutóbb 2008. áprilisában tudott nyerni, akkor Inzaghi mesterhármasával és Seedorf góljával 4-1-re. (A piros-feketék kezdőcsapata: Kalac – Bonera, Nesta, Kaladze, Favalli – Gattuso, Pirlo, Ambrosini – Seedorf, Kaká – Inzaghi.

A mérkőzést Massimiliano Irrati vezeti. Az olasz játékvezető 2012 márciusában debütált a Serie-A-ban és azóta 17 bajnokit vezetett. A Milannak még nem vezetett meccset. A Livornónak három mérkőzésen tevékenykedett, a mérleg 2 vereség és 1 döntetlen.

forrás: acmilan.hu