Recent comments

Friss Hírek

CONTE: A szenvedély edzőként sem veszett el belőlem

Már csak egyetlen lépésre van attól a Juventus, hogy megnyerje az olasz bajnokságot, miután hétfő este 3-1-re nyert a Sassuolo vendégeként.


Antonio Conte csapata hamar hátrányba került a zuhogó esőben rendezett mérkőzésen, ám még a szünet előtt egyenlített, a fordulást követően pedig a győzelmet is megszerezte. 

A tréner a harmadik gólnál térden csúszva ünnepelt, a lefújást követően viszont meglehetősen kritikus hangot ütött meg, szerinte ugyanis a torinóiak eredményeit nem értékelik megfelelően, a rivális Roma teljesítménye ugyanakkor jelentősen fel van nagyítva.


"Hallom, amint az emberek arról beszélnek, hogy a Roma valami egészen bombasztikus dolgot hajtott végre. Én meg azt mondom, hogy nyolc ponttal előzzük meg őket a bajnokságban és elődöntőt játszunk az Európa Ligában. Ha a rómaiak produkciója bombasztikus, akkor a miénkre nem lehet jelzőket találni" - szúrt oda a fővárosiaknak a Zebrák mestere, ám mondandója ezzel még nem ért véget. "Ha megnyerjük az Európa Ligát, akkor az egy értéktelen trófeának lesz minősítve. Ha kikapunk, az emberek azt mondják, nem vagyunk készek a nemzetközi megmérettetésre. Ha valamit elérünk, azt gondolják, ez természetes. Azt hiszem, azok az irritálóak, akik mögöttünk vannak, nem mi. Jobban kellene vigyázniuk, amikor kinyitják a szájukat, mert ha ez a futballkultúra, akkor a Roma és Rudi Garcia tett egy lépést hátrafelé."

Az ügy hátterében az áll, hogy a sárga-pirosak francia vezetőedzője azt mondta, Conte idegesnek tűnik a szezon hajrája miatt, az olasz sportlapok a két tréner szópárbajával voltak tele az elmúlt napokban. 

Amikor a hétfői mérkőzésre terelődött a szó, Conte azt is elárulta, miért vette térdre magát Fernando Llorente káprázatos találata után. 

"Az futott végig az agyamban, hogy mekkora lépést tettünk a történelmi bajnoki címünk felé. hiszen ez a klub zsinórban harmadszor érhet fel a csúcsra. Az a szenvedély, ami játékosként bennem volt, edzőként sem veszett el belőlem. Nagy lelkesedéssel űzöm ezt a szakmát, és a játékosaim értékelik, hogy jóban, rosszban ott harcolok velük a pálya szélén."

A Juventus legkorábban vasárnap lehet hivatalosan bajnok, ha a Roma nem tud nyerni a Catania vendégeként. Ellenkező esetben a bajnokavatásra hétfő este kerülhet sor, amennyiben a házigazda torinóiak győznek az Atalanta ellen. A Zebrákra mindenekelőtt csütörtökön fontos mérkőzés vár, az Európa Liga elődöntőjének visszavágóján 2-1-es hátrányból fogadják a portugál Benficát.

Az idegenbeli vereség ellenére továbbra is az olaszok számítanak a második számú európai kupasorozat favoritjának.

forrás:hatharom.com