Recent comments

Friss Hírek

Conte: Fontos lépést tettünk a Scudetto felé

A Juventus nehezen kiharcolt győzelmet aratott a Bologna fölött, s a mérkőzés lefújását követő sajtótájékoztatón Antonio Conte úgy vélekedett, hogy csapata újabb fontos lépést tett a Scudetto ismételt elhódítása felé.




"Az egyetlen dolog, ami számít, a győzelem, s ez ma nem jött könnyen." - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italianak.

"Minden csapat azzal a szándékkal érkezik a Juventus Stadiumba, hogy védekezzenek, s tömör középpályát alkossanak. Rajtunk áll, hogy hamar betaláljuk, s ezzel megszerezzük a vezetést. Az első félidőben túl lassúak voltunk, de aztán növeltük a tempót."

"Nehéz ezek ellen a csapatok ellen játszani, amelyek tíz emberrel védekeznek. Jól tettük, hogy nem veszítettük el a fejünket, s meggátoltuk a kontratámadásokat. Gigi Buffonnak játékba sem kellett avatkoznia."


"Ez egy érett csapat, amely nagyon sokat fejlődött, s ezért boldog vagyok. Mindez megmagyarázza a rendkívüli szezonunkat."

Conte igyekezett higgadt maradni, mikor arról kérdezték, hogy a Scudetto vajon már a Juve zsebében van-e.

"Fontos lépést tettünk előre. Csak a saját eredményeinkkel foglalkozunk, s nem figyelünk arra, hogy a Roma mit csinál, még akkor sem, ha rendkívüli dolgokat művelnek. Még nem érünk a célvonalhoz, azonban most a Benficára kell összpontosítanunk az Európa Liga elődöntőjében."

"Fel fogunk készülni arra a mérkőzésre, kielemezve a gyengeségeiket, s a lehető legtöbbet kihozva saját magunkból. Nem lesz egyszerű, hiszen parázs hangulat vár majd ránk, azonban komolyan akarjuk venni az Európa Ligát."

"A jelenlegi szezonban, a korábbi évekhez képest, fejlődött a támadórészlegünk. Fernando Llorentének időre volt szüksége a beilleszkedéshez, azonban új távlatokat hozott Carlos Tévezzel együtt. Most két olyan támadónk is van, akik tíz gól fölött járnak, s ez fontos tényező."

forrás: juventuz.blog.hu