Recent comments

Friss Hírek

Conte: Át kell érezniük a mérkőzés fontosságát

Conte jelenlegi szerződése egy év múlva érvényét veszti és az újságírók a szerződéshosszabbítás kapcsán kérdezték első ízben az érintetett.


Jelentések szerint az edző és a klub három héten belül szeretne megállapodásra jutni, míg Beppe Marotta klubigazgató szerint csak a szezon végén ülnek le tárgyalni ez ügyben.

„Nos, remélem, ez volt az első és egyben utolsó futballon kívüli kérdésük, mert mi most csak a Bologna elleni létfontosságú meccsel foglalkozunk. Szóval remélem, a következő kérdésük csak a futballal lesz kapcsolatos. Szeretném megismételni, amit korábban jó magam, és amit az igazgató mondott, amelyet önök le is írtak – ugyanazt mondta, amit én is mondtam, teljes összhangban. Tehát, ha mondok valamit és az igazgató is ugyanazt mondja, az azt jelenti, hogy ugyanúgy látjuk a dolgot – teljes köztünk a harmónia. Ismétlem, ez a legfontosabb pillanat arra, hogy személyes szempontok alapján gondolkodjunk, különösen nekem, amikor azt állítom, hogy gondoljunk ’magunkra’, akkor nem csak ’magamat’ értem ez alatt. Azt hiszem, tiszteletlenség lenne játékosaimmal, a klubbal, valamint a szurkolóinkkal szemben, akik idén nagy eredményeket várnak tőlünk. Az én felelősségem a történelmi, zsinórban harmadik, Scudetto megszerzése, valamint az Európa Liga-elődöntőből való továbbjutás, amelynek nehézségével tisztában vagyunk, de tudjuk, hogy sikerülhet.”

A szakvezetőt a szurkolók aggodalmáról is kérdezték, akik attól tartanak, hogy az újabb bajnoki cím után edzőváltás történik a klubnál.

„Mondtam, hogy csak egy ilyen jellegű kérdésre válaszolok, innentől csak a futballal kapcsolatos kérdésekre vagyok hajlandó reagálni…”

Antonio Conte szeretné, ha fiai nem törődnének a csapat európai kupaszereplésével és csak is kizárólag a szombat esti létfontosságú Bologna elleni hazai bajnoki mérkőzésre összpontosítanának.

„Izgalmas időszakot élünk meg, mert két fronton is érdekeltek vagyunk. Mindkét cél elérése csodálatos dolog lenne, ugyanakkor nagyon csalódottak lennénk, ha mindez mégsem sikerülne. Így egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozunk, kezdve a mai létfontosságú Bologna ellenivel” – jelentette ki Conte Vinovoban. „Semmi sem könnyű, talán a 90-95. perc környékén lehet az, amikor nyerésre áll a csapat, talán ekkor hihetjük azt, hogy könnyű. Nehéz találkozó lesz a Bologna elleni, de remélem, hogy a szurkolók pokoli hangulatot teremtenek. Át kell érezniük a mérkőzés fontosságát. Mi számítunk esélyesnek és úgy gondolom, este nagy lépést tehetünk a Scudetto felé, hiszek a sikerben. Szerencsések vagyunk abból a szempontból, hogy nem kell a többi eredménnyel foglalkoznunk, csak is a saját feladatunkra tudunk összpontosítani. Résen kell lennünk: Ballardini már kétszer is remizett velünk a Juventus Stadiumban, egyszer a Cagliarival, egyszer pedig a Genoaval. Semmit sem szabad lefutottnak tekintenünk. Ezután kezdhetünk el foglalkozni az Európa Ligával, ahol nagy eredményeket elérő együttessel fogunk találkozni. A hét folyamán megnyerték a portugál kupát, vezetik a bajnokságot, ott vannak az EL elődöntőjében, tavaly pedig döntősök voltak – a Benfica személyében egy kiváló alakulattal mérkőzünk meg.”

A Juventus az 1930-as évek óta nem tudott zsinórban három alkalommal bajnokságot nyerni.

„Ha a múltat vesszük alapul, leszámítva azt az ötéves korszakot, a Juventus zsinórban háromszor még nem tudta megnyerni a Serie A-t, ami azt jelenti, hogy az idei szezon végén valami rendkívüli és hihetetlen eredményt érhetünk el. Ez a harmadik évem, már most annyi pontunk van, mint tavaly és tavaly több pontunk volt, mint az első évben, ennek okán azt hiszem, már a számok is bizonyítják, mennyire rendkívüli szezonunk is van.”

Conte arról is beszélt, miben más játékosként és edzőként megélni a sikereket.

„Edzőként mindent máshogy tapasztal meg az ember, mert óriási felelősség terheli, míg játékosként mindent roppant intenzíven élünk át. De edzőként minden apró dologra fel kell készülni, oda kell figyelni és mindig nagy a felelősség és az ezzel járó nyomás és stressz is, ugyanakkor edzőként nagyobb a sikerért járó jutalom.”

A tréner ezután csapata sérültjeire, ezen belül is Carlos Tévez, Arturo Vidal és Andrea Barzagli helyzetére tért ki.

„Mindhárom játékosnak más-más problémája van. Barzagli már a rendelkezésemre áll, de még játékra alkalmas erőnléti állapotba kell hozni, nem tudom, hogy pályára küldöm-e, vagy sem. Carlos és Arturo pihentek Udinében és azon dolgozunk, hogy 100%-os állapotba kerüljenek.”

A szakvezető Carlos Tévez szavaira is reagált, aki a Sky Italianak adott tegnapi interjújában Sir Alex Fergusonhoz hasonlította.

„Nagyon örömmel hallom és köszönet illeti Carlost mindezért. Nagyra tartom, hogy egy, már történelmet író, menedzserhez hasonlítanak. Egy edzőnek több ezer elképzelése lehet, ehhez azonban nagyszerű játékosokra, nagyszerű emberekre van szüksége. Nekem szerencsére mindkettőből kijutott. Amikor először találkoztunk Carlos-szal, hogy meggyőzzük az ideszerződését illetően, hamar megtaláltuk vele az összhangot. Elszántnak láttam, egy nagyszerű személyiséggel rendelkező játékosról van szó, akit a nagy nyomás csak még jobban ösztönöz. Sok mindent hallottam Carlos viselkedéséről, ám ebből az edzéseken vajmi keveset láttam, mindig példaértékűen dolgozott és nagy örömmel, valamint büszkeséggel tölt el, hogy láthatom, ahogyan egy olyan játékos, mint Tévez igyekszik fejlődni annak érdekében, hogy megfeleljen a már felállított normáknak”

Sebastian Giovinco nagyszerű teljesítményt nyújtott a múlt heti Udinese elleni bajnoki mérkőzésen.

„Az Udinese elleni összecsapás természetesen nehéz volt és az a tény, hogy meghatározó játékot nyújtott, némi önbizalmat adhatott neki. Ismétlem, Giovinco, számomra, egy hihetetlen képességekkel rendelkező játékos. Ha magabiztos még egy Juventus kaliberű csapatnál is meghatározó lehet, lásd a múlt heti bajnoki, ahol kezdő volt, lásd a Lyon elleni mérkőzés, ahol nagyszerűen szállt be.”

forrás: juventushungary.hu