Recent comments

Friss Hírek

Roma: 7 ponttal jobb ez a gárda a 2001-es bajnokcsapatnál

Miután matematikailag is eldőlt, hogy három éves kihagyás után az AS Roma ismét érmes helyezésen, ráadásul minimum a második helyen végez, igaz ezzel valószínűleg meg is kell elégedniük Rudi Garciáéknak, hiszen a Juventus négy fordulóval a bajnokság vége előtt 8 ponttal vezeti a tabellát, de az elmúlt évek kálváriája után ez a teljesítmény elégedettséggel kell hogy eltöltse a Farkasok szimpatizánsait.



34 forduló alatt 82 pontot szerzett a Giallorossi, ez normál esetben akár a bajnoki cím megnyerésére is elegendő lenne, ráadásul még hátra van négy forduló, de a Farkasok pechére van ebben a bajnokságban egy másik együttes, aki még jobb teljesítménnyel rukkolt elő, ez pedig a  Juventus.

A Roma utolsó, 2001-es bajnoki címe során még 18 csapatos volt a Serie A, vagyis 34 mérkőzés után hirdettek győztest. Akkor a fővárosi alakulat 75 ponttal lett bajnok, két egységgel megelőzve a mostani rivális Juventust, vagyis akkor a jelenlegi pontszámánál 7 ponttal kevesebb is elegendőnek bizonyult a Farkasoknak a Scudettóhoz.

Búsulásra azonban nincs ok, a 2010/2011-es idény után a következő szezonban visszatér a Bajnokok Ligája Rómába, ráadásul rögvest a csoportkörben kezdhet a bordó-sárga alakulat.

forrás: azzurri.co.hu