Recent comments

Friss Hírek

Marchisio: A motiváció jelentheti a különbséget

Legutóbbi interjújában Claudio Marchisio a Benfica csapatával szembeni tiszteletről beszélt, illetve kihangsúlyozta a motiváció fontosságát a szezon jelen szakaszában.



 
A bianconero csapat a portugál bajnokkal mérkőzik meg csütörtök este az Európa Liga elődöntőjének első találkozóján.

Bár Olaszországban nemrégiben több szakértő is arra utalt, hogy a Juventus kezd elfáradni a szezon záró szakaszában, a nyolcas számot viselő középpályás úgy véli, hogy a siker erőt fog adni a további meccsekhez.

„A csapatból sokan soha nem nyertek még európai kupát, és szinte húsz év telt el a Juventus legutóbbi európai diadala óta.” - olvashatók Claudio Marchisio szavai az UEFA hivatalos weboldalán.

„Most erre megvan az esélyünk. A motiváció jelentheti a különbséget, azonban soha nem szabad lebecsülni az ellenfelet.

A kupának ezen szakaszában a motiváció sokat segíthet. Tehát ugyan a szezon végéhez közeledünk, a lábaink pedig már egyre nehezebbek, a trófea elnyerésének gondolata energiát adhat.”

Az Európa Liga idei döntőjét a torinói klub komplexumában, a Juventus Stadiumban rendezi az UEFA.

„Ezt tudtuk a kezdetektől, amikor nekivágtunk a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek. Amikor nem sikerült elérnünk a továbbjutást a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, a tény, hogy a döntőt hazai pályán játszhatjuk, határozott lökést adott.”

Mielőtt azonban az Öreg Hölgy a döntőre gondolhatna, előbb túl kell lépnie a tavalyi döntősön, a portugál Benfica együttesén.

„Olyan csapattal fogunk megmérkőzni, amely az elmúlt években nem csupán a bajnokságukban, hanem például az Európa Ligában is nagyon jól teljesített, még ha el is veszítettek néhány döntőt.

Egyértelmű, hogy megfelelő tapasztalattal és minőségi játékosokkal rendelkeznek, akik képességeik révén gondot okozhatnak nekünk. Ki kell elemeznünk őket, a meccset pedig döntőnek kell tekintenünk.

Két minőségi csapat fog pályára lépni, amely megpróbál majd látványos találkozót játszani az elődöntő két mérkőzésén. Részünkről kijelenthetem, hogy véleményünk szerint a megfelelő hozzáállással bírunk a célunk eléréséhez, ami nem más, mint döntőt játszani Torinóban.” - zárta az interjút a cél meghatározásával a Juventus saját nevelésű játékosa.



forrás: juventuz.blog.hu