Recent comments

Friss Hírek

Esélyt sem adtak Tottiék a Milannak Rómában

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 35. fordulójának péntek esti rangadóján a bajnoki címért küzdő AS Roma 2–0-ra legyőzte az AC Milant Miralem Pjanic és Gervinho találatával.


Ahogy az várható volt, Roma-fölénnyel és helyzetek nélkül indult a találkozó. 

Az első feljegyezhető lehetőségre a 13. percig kellett várni, egy milánói kontra végén Bonera gondolt egy merészet, és bombázott jó 30 méterről, a lökete azonban középre ment, így Abbiati könnyedén ölelte magához a labdát.

Az apró szabálytalanságok miatt sokat állt a meccs, és a középpályáról sem sokszor mozdultak el a csapatok, de azért a Roma így is betalálhatott volna. Egy jobb oldali szöglet után Totti és Dodô is megszerezhette volna csapata első gólját, de előbbi lökete egy védőn csattant, utóbbi közeli kapáslövése pedig méterekkel elkerülte De Sanctis kapuját. 

A félidő második felére felpörgött a Roma, és jöttek az újabb lehetőségek is. A 27. percben például Ljajics húzta el gyönyörűen a labdát Mexes mellett, majd gurított kapura, ekkor a berobbanó Rami mentette meg az utolsó pillanatban a csapatát a góltól.

A 43. percben aztán már a milánói védők is tehetetlenek voltak, egy gyönyörű góllal a Roma került előnybe. Miralem Pjanic szólózott hatalmasat, és fektetett el három Milan-játékost, majd miután eljutott a tizenhatoson belülre, lazán bebelsőzte a labdát a bal alsóba. (1–0)

A fordulás után a vendégek is éledeztek, a kontrákból a kreativitás azonban hiányzott, így az ügyesen passzolgató, és az időt gyakran húzó rómaiak a második góljukat is meg tudták szerezni. 

A 65. percben Totti maradt üresen a tizenhatos jobb oldalánál, lőtt is a római élő legenda, löketét azonban fogta Abbiati, Gervinho közeli ismétlésénél azonban már a milánói kapus is tehetetlen volt, az elefántcsontparti két méterről az üres kapuba passzolt (2–0), így beállítva a végeredményt.

A „farkasok" hátránya így most „csak” öt pont a hétfőn a Sassuolo ellen pályára lépő, éllovas Juventus mögött.

AS Roma–AC Milan 2–0 (Pjanic 43., Gervinho 65.)

forrás: NSO