Recent comments

Friss Hírek

A Juventus ha nehezen is, de nyert a Bologna ellen

A Juventus hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Bolognát a Serie A 34. körében.


Zuhogó eső fogadta a játékosokat, ami rá is nyomta a bélyegét a találkozó első perceire, rengeteg apró technikai hiba csúszott be mind a két oldalon. 

A Juventus fölénye ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen volt már az első másodpercektől kezdve, a Bologna szinte csak a védekezésre koncentrált, de arra jól, mert remekül megszűrte a hazaiak támadásait.

A továbbiakban az volt a jellemző, hogy a csapatok pontrúgások után veszélyeztettek, Andea Pirlo kétszer is jó szögből lőhetett kapura szabadrúgásból, de egyikből sem lett gól. A Bologna nagyon ritkán keveredett a Juventus kapuja elé, ám akkor sem tudott veszélyes lenni, ha ez mégis sikerült neki.

A fordulást követően még nyomasztóbbá vált a Juventus fölénye, a Bologna a második félidő elején csak pillanatokra tudta megtartani a labdát, de a védelme remekül zárt, ezzel pedig szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a torinóiak.

A vendéglátók kitartó rohamait a 64. percben koronázta siker: Mauricio Isla passzát Paul Pogba vette át, majd 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Gianluca Curci ugyan beleért a labdába, hárítani azonban már nem tudott. 1–0 


A Bologna a lefújás előtti pillanatokban már három csatárral rohamozott, eredménytelenül, így a Juventus ha szenvedve is, de nyert, amivel zsinórban a 18. hazai bajnoki meccsét is behúzta.  

Juventus–Bologna 1–0 (Pogba 64.)

forrás: NSO