Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Úgy kell játszanunk, ahogy eddig

Rudi Garcia szerint a Roma keretét meg kell erősíteni annak érdekében, hogy a csapat jövőre is versenyképes maradjon.

 
"A klub is ugyanazt akarja, mint én, egy versenyképes csapatot."- kezdte a Milan elleni sajtótájékoztatót Garcia.

"A játékosok tudják, hogy ezzel a kerettel csak előrelépni tudtunk, mivel heti egyszer léptünk csak pályára. Amennyiben jövőre, amikor minden harmadik napon meccset kell majd játszani, kidől egy-egy játékosunk hosszabb időre, mint idén Totti, Destro, vagy éppen Gervinho és Strootman, akkor nagyon nehéz helyzetben leszünk, ha csak nem lesz mélyebb és erősebb keretünk. Amennyiben szeretnénk versenyképesek maradni, akkor ezt kell tennünk. Mindannyian nyugodtak vagyunk, de abban megegyezhetünk, hogy az átigazolási időszak mindig nagyon nehéz. Egy csapat sem lehet 100%-ig sikeres ott. Ebben az évben elég jó munkát sikerült végeznünk és természetesen a következő időszakban is ezt szeretnénk tenni. Nagyon vágyom a sikerre, ahogy a Roma is. Jelen pillanatban remek szezont tudhatunk magunk mögött, de talán a következő év sokkal nehezebb lesz."

"Először lássuk meg, hogy hol fejezzük be a bajnokságot, aztán lesz idő beszélni az elnökkel, aki egyben a pénzügyi tervekért is felelős. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, amit csak tudunk."

A Roma pénteken este a Milánt fogadja hazai pályán és mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy életben tartsa bajnoki álmait.

"Jó meccsre számítok a két igen technikás csapat között. A Milan az EL kvalifikációért játszik, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy végül az élen végezhessünk. Ehhez este győznünk kell, aztán meglátjuk, hogy mit játszik a Juventus."

"A BL-ben a Milan jutott a legmesszebbre az olasz csapatok közül, ez sokat elmond róluk, de mi mindent megteszünk azért, hogy megverjük őket. Magabiztosak vagyunk és tudjuk, hogy az Olimpicóban több mint 50.000 ember lesz kint, ami plusz motiváció a csapatnak. Úgy kell játszanunk, ahogy eddig, ugyanazzal a lelkesedéssel és támadó focit alkalmazva. Élveznünk kell a játékot."

"Ami Contét illeti, könnyű róla beszélni. Nyert már két bajnoki címet és lehet, hogy hamarosan megnyeri a harmadikat. Ez mutatja, hogy jó edző, de nincs köztünk rivalizálás. Én a Romát edzem, ő a Juventust, másról felesleges beszélni."

"Az egyik célunk az év elején az volt, hogy visszaadjuk a szurkolók büszkeségét és elérjük, hogy újra szeressék ezt a csapatot. Most már bejutottunk a BL-be és egyetlen dolog van, amit el tudunk érni, még akkor is, ha kicsi az esély. Lehet, hogy ez a kis esély a hét végére teljesen megszűnik, de lehet az is, hogy nem." 


forrás: asroma.hu