Recent comments

Friss Hírek

“Quagliarella, ég veled” – kiutálják a csapatból a rutinos csatárt a szurkolók?

Egészen szokatlan kisebbfajta botrány van kibontakozóban Torinóban, a tabella 14. helyén tanyázó Granatanál. 




A történet szerda este, a Napoli-Torino bajnokin kezdődött, amikor Fabio Qugliarella 1-0-s hátránynál odaállt a labda mögé egy 11-esnél…

…majd berúgta a büntetőt, amivel még semmi gond nem lett volna, de a rutinos csatár nem ünnepelt a találat után, csupán fogadta a társak gratulációit. Az ok prózai: Quagliarella korábban megfordult a Napoliban is, több szállal is kötődik a csapathoz és a városhoz. A szurkolóknak viszont nem tetszett a magatartása, mire az egykori válogatott csatár nyílt levélben kért tőlük elnézést.

Levelében a Nápolyhoz tartozó Castellammare di Stabia-ban született játékos elnézést kért a Torino szurkolóitól, elmondása szerint nem a Bikák meze iránti tisztelet hiánya miatt nem ünnepelt a gólja után, ahogy nem is a Napoli szurkolóitól akart bocsánatot kérni a találat utáni, kissé félreérthető mozdulatsorával. Ez utóbbi azért merülhetett fel, mert Quagliarella korábbi közönségkedvencből hamar ellenséggé vált Nápolyban a múltban, a hangulat azóta finoman szólva is feszült, ha szóba kerül a támadó a nápolyiak között. Quagliarella ugyanakkor kifejtette: Nápoly az ő városa, ott érzi magát otthon, és csupán szerette volna, ha véget ér az ellenségeskedés közte, és az ottani szurkolók között, de ezzel együtt nagyon büszke rá, hogy jelenlegi klubja színeiben játszhat. Felidézett egy 2008-as esetet is, amikor az Udinese játékosaként megünnepelte gólját épp a Torino ellen, de kijelentette: azóta már belátta, hogy akkor nagyot hibázott.

A Torinónál nevelkedett és a csapatnál debütáló csatár mentegetőzése azonban a jelek szerint nem hatotta meg a Granata szurkolóit, akiket végérvényesen magára haragított szerdai tettével Quagliarella. 

A tegnap délutáni, Torino-Empoli meccsre készülő drukkerek már jócskán a 3 órakor kezdődő mérkőzés előtt kifeszítettek két drapériát a stadionban, igaz, csupán néhány perc erejéig, amelyeken az alábbi felirat volt látható:


 “Nem érdekelnek minket a kifogásaid, itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk egymástól.”

A hírek szerint a szurkolók úgy tervezték, hogy a meccs elején egyetlen percig újra kifeszítik majd az üzenetet, ami többek között Quagliarella teljesítményét is befolyásolhatja a meccsen. 

Mindenesetre a fentiek után nagy kérdés, hogy lesz-e még maradása Torinóban a rutinos csatárnak…

forrás: azzurri.co.hu