Recent comments

Friss Hírek

Feltámadhat még a fáraó?

Nevezhetjük balszerencsének vagy törékenységnek. vagy egyszerűen csak az átok szó a legmegfelelőbb szó az olasz futball nagy tehetségének hányattatásaira.



Egy biztos, hogy Stephan El Shaarawy a pályafutását illetően zsákutcába került.

A francia Monaco csapatából minden bizonnyal távozó támadó szerződésében van egy olyan pont, hogy ha a kontraktus kezdetétől számítva 25 alkalommal pályára lép, akkor a hercegségbeli együttes vezetőinek meg kell őt automatikusan vásárolni az AC Milan gárdájától. 24 fellépés után azonban nem kapott több lehetőséget  a csatár, ami egyértelművé teszi a francia klub álláspontját, miszerint nem tartanak igényt a sérülékeny játékosra, aki kevésbé volt eredményes, mint korábbi állomáshelyén. Ezért sem kíván további áldozatokat hozni azért, hogy megtartsa őt az AS Monaco együttese…

Az elmúlt két évben többet volt harcképtelen a játékos, mint nem. Ezért sem tudott olyan teljesítményt nyújtani, ami a tehetségéhez képest elvárható lett volna.

Pedig robbanás szerűen indult a karrierje a Milan együttesénél. 2011-ben került a rossonierihez,.  Az Napoli  elleni 3-1 arányú vereség alkalmával a mutatkozott be a csapatban.   Később a Cesena ellen 3-0-ra győztek a piros-feketék, akkor gólpasszt adott Robinhónak.  Az Udinese elleni idegenbeli győzelemből pedig góllal vette ki a részét (régóta veretlen volt otthonában az Udine ekkor még). 2012-ben került be  a válogatottba is, és a klub 2017-ig meghosszabbította a szerződését a fáraónak. Csak ekkor,  egy évvel később tudott igazán a tehetsége megmutatkozni. Ibrahimovic és Cassano eladás után vált a klub húzóemberévé. Aminek köszönhette a nemzeti csapat meghívóját is.

A 4-3-3-as felállásban a bal oldalon szerepelt a csapatban, ahol húzóemberként 14 gólt szerzett a szezon első felében! Amely a bajnokság végére ” csak ” 19 találat lett, de ennek aztán a folyamatos sérülési hullám volt az oka. Pedig januárban Balotelli is megérkezett a gárdához, de a fáraó egyre balszerencsésebb volt. Mint a forgószél, úgy elsodorták a fizikai problémák a támadót.

Comb sérülés és  lábtörés is hátráltatta a következő idényben, bár lőtt gólt a Marassiban a Sampnak, és utoljára még duplázott a Torino otthonában a csatár, majd újra lesérült. Felépülése után a Monaco gárdája dobott neki mentőövet. Ahol azonban nem tudott alapemberré válni és a gólokkal is adós maradt a fáraó.

Most kapóra jött a farkasok vezetőségének az érdeklődése, amely a napokban komolyra fordult, és nagy valószínűséggel az örök városban köthet ki a támadó.

Walter Sabatini igazgató és a régi-új edző Spalletti is úgy látja egy esélyt megérdemel a játékos, aki még biztosan nem felejtett el futballozni a hányattatások alatt, ezért erősítésként számolnának a labdarúgóval.

forrás: azzurri.co.hu