Recent comments

Friss Hírek

A Napoli öttel felelt az Empolinak – és a Juventusnak is

Visszavette a vezetést a Chievót kiütő Juventustól a bajnokságban  a Napoli, miután az Empoli ellen 0–1-ről fordítva 5–1-re nyert – úgy, hogy a legjobbjait a végén már pihentette is. 


Óriási Napoli-fölénnyel indult a meccs, de még a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, köztük Higuaín ziccere is, amelynek végén Skorupski hatalmas bravúrral ütötte a bal felső fölé a labdát.

Az első fél óra végéhez közeledve gyakorlatilag a semmiből vezetést szerzett a vendégcsapat, egy 30 méteres szabadrúgást Mário Rui gurított le, Paredes középen megpattanó lövése pedig megoldhatatlan feladat elé állította Reinát (0–1).

Sokáig nem kellett azért várni a válaszra, a 11. próbálkozás már eredményt hozott, Insigne bal oldali beadásából Higuaín fejelt a bal alsóba – megszerezve szezonbeli 22. bajnoki gólját, amivel tovább menetel az Aranycipő megszerzése felé (1–1).  
A 37. percben már a házigazda vezetett, egy kezezés miatt megítélt 20 méteres szabadrúgásból Insigne tekert a jobb felső sarokba – ez már a hatodik bajnoki volt a szezonban, amelyen gólt és gólpasszt is jegyzett (2–1).

A második félidő elején eldöntötte a három pont kérdését a nápolyi gárda, Camporese próbált kétségbeesetten menteni, de ezzel csak azt érte el, hogy a saját kapujába talált – öngól (3–1). 

Az élre visszaálló együttesnek ezt követően már az is belefért, hogy Higuaínt és Insignét is lecserélték a hajrá előtt, ráadásul még így is növelte előnyét, Mertens beadása után Callejón terelte estében a kapuba a labdát (4–1). 

Majd Hamsík is megkapta megérdemelt extra pihenőjét, a spanyol támadó pedig őt is góllal búcsúztatta. 5–1

Napoli–Empoli 5–1 (Higuaín 33., Insigne 37., Camporese 52. – öngól, Callejón 83., 88., ill. Paredes 28.)

A Bologna az első félidő derekára kétgólos előnyre tett szert a Sampdoria ellen, de így is Mattia Destro 88. percben büntetőből szerzett gólja kellett a siker kiharcolásához.

Bologna–Sampdoria 3–2 (Mounier 12., Donsah 24., Destro 88. – 11-esből, ill. Muriel 54., Correa 80.)

A további három mérkőzésen egy gól sem esett, a Fiorentina a Genoával, a Lazio az Udinesével ikszelt.

Genoa–Fiorentina 0–0

Udinese–Lazio 0–0

Torino–Verona 0–0

forrás: NSO