Recent comments

Friss Hírek

Buffon, Totti, De Rossi – apauralom van a Serie A-ban

Tudta, hogy Gianluigi Buffonnak január 6-án született meg a harmadik fia? 



Hogy Francesco Tottiék márciusra várják harmadik csemetéjüket? És hogy a Serie A játékosai közül az ötgyermekes Pepe Reina családja a legnagyobb? Az olasz futballistacsődör sztereotípiáját némiképp árnyalja a Sport Week magazin összeállítása, amely az olasz bajnokság családapáit mutatja be.

Kis híján kétszázan vannak az olasz élvonal labdarúgói között, akik már apának mondhatják magukat, ami – tekintve, hogy az átlagos futballista pályafutása a harmincas évei elejéig tart – egyáltalán nem alacsony szám. A Sport Week kimutatása szerint a Roma a leginkább „családbarát” klub: a „farkasok” keretéből 17-en (!) családapák – a két vezér, Francesco Totti és Daniele De Rossi egyaránt például szolgálhat e szempontból is –, a következő a sorban a Fiorentina és az Udinese (13-13), míg a másik véglet a Bologna és a Lazio (5-5). Pepe Reina a csúcstartó, ő öt gyermeket nevel, de például Balogh Norbert új csapattársánál, Stefano Sorrentinóéknál, Gary Medeléknél (Inter), Hernaneséknél (Juventus), Gervinhóéknál (Roma) vagy Philippe Mexeséknél (Milan) is nagy lehet a nyüzsi otthon, amikor mind a négy csemete elemében van.



Vannak közöttük olyanok, akik már nagyon fiatalon belevágtak a gyermeknevelésbe. A Fiorentina tartalékkapusa, Luigi Sepe például már 19 évesen apa lett, ma pedig már két fiú után futkoshat lakásában feleségével, Anna Laurával – mégsem bánták meg.

„Amikor gyerek voltam, mindig azt mondtam az édesanyámnak, húszévesen már apa akarok lenni. Őrültnek tartott, de aztán még előre is hozta az idő, tizenkilenc éves koromra apa lettem – mondta Sepe, aki egyáltalán nem bánta meg a korai gyermekvállalást. – Csodálatos, amikor mind a négyen együtt alszunk az ágyban. Tudom, hogy hiba, de így hozzászoktattuk az elsőt, és így a másodikat sem zárhatjuk ki. Így most ők fekszenek középen, én és a feleségem pedig az ágy két szélén.”



 
Különleges helyzetben van Mauro Icardi, aki szintén négy gyereket nevel, igaz, közülük csak a legkisebb közös feleségével, Wanda Narával. Az idősebbek édesapja ugyanis a korábbi csapattárs, az utóbbi időben kicsit megviseltnek tűnő Maxi López, akivel meglehetősen hangosra sikerült Nara válása, amely után azt sem lehet állítani, hogy felhőtlen barátság maradt a két labdarúgó között.

„Nagyon sok időt töltök a gyerekekkel. Ha kell, felkelek hozzájuk éjjel, és a labdarúgópályán is követem az első lépéseiket. Tanácsokat kérnek tőlem, boldog vagyok, hogy hivatkozási alapul szolgálok számukra” – mondta Icardi.


A nagycsaládosok közé tartozik Germán Denis, az Atalanta veteránja is, akinek három fia és egy lánya van, ám emiatt olykor a futballistaélet árnyoldalával is szembe kell néznie.

„Matias tizenhárom éves, és az első számú kritikusom. Ha van egy rossz meccsem, azonnal megjegyzi, és utána nem hagy békén. A hatéves Julian viszont csak annyit kérdez: »Papa, ma miért nem lőttél gólt?«” – panaszkodott Denis, akinek szerencséjére Benjamin még csupán egyéves.
 
A leggyakrabban azonban a futballistáknak is ugyanaz a kérdés nehezíti meg az életét, mint a többi családapának. Daniele Gastaldello, a Bologna játékosa sem tud ilyenkor okosat mondani a fiának: 

„Amikor látja, hogy előveszem a Bologna öltönyét az edzőtáborozáshoz, Pietro csak annyit kérdez: »Papi, neked mindig meccsre kell menned? Nem tudsz inkább itt maradni velem?«”

S a válasz csak habogás.

AZ APÁK SZÁMA A SERIE A-BAN
Atalanta 12 (Denis 4)
Bologna 5 (Gastaldello, Rossettini, Giaccherini 3-3)
Carpi 7 (Zaccardo 2)
Chievo 12 (Pellissier 3)
Empoli 9 (Maccarone, Mcsedlidze 2-2)
Fiorentina 13 (Pasqual 2 – és várják a 3. gyermeket)
Frosinone 6 (Zappino 3)
Genoa 8 (Burdisso 3)
Internazionale 7 (Medel 4)
Juventus 8 (Hernanes 4)
Lazio 5 (Konko 3)
Milan 12 (Mexés 4)
Napoli 12 (Reina 5)
Palermo 11 (Sorrentino 4)
Roma 17 (Gervinho 4)
Sampdoria  7 (Viviano, Barreto, Cassano 2-2)
Sassuolo 12 (Floro Flores 4)
Torino 10 (Bovo, Maxi López 3-3)
Udinese 13 (Lodi 3)
Verona 11 (Coppola, Greco, Souprayen 3-3)   
Zárójelben a legnagyobb családdal rendelkező labdarúgók.

 forrás: NSO