Recent comments

Friss Hírek

4–2-re nyert a Napoli, a kiesőjelölt a 91. percben egyenlített Milánóban, Balogh nélkül söpört a Palermo

A bajnokság 21. fordulójában a listavezető Napoli 4–2-re győzött a Sampdoria otthonában. 




A hét közben az Olasz Kupában az Intertől kellemetlen pofont kapó Napoli a Sampdorián vezette le a dühét: a nápolyiak tizennyolc perc alatt elhúztak két góllal, előbb Gonzalo Higuaín talált be (bajnoki gólmutatója ezzel 21/21-re változott), majd Lorenzo Insigne növelte büntetőből a vendégek előnyét. A remény azért nem hagyta el a Sampot, főleg, hogy Joaquín Correa Carlos Carbonero előkészítése után még pont jókor, a szünet előtt szépített. 

Ez parázs második félidőt ígért, ám a Sampdoria aztán percek alatt „megfeküdt”: az 59. percben második sárga lappal kiszállt Mattia Cassani, majd a 60.-ban Marek Hamsík 1–3-ra változtatta az eredményt. 

A makacs genovai ellenállásnak nem volt még vége, egy szöglet után Éder a 73. percben szépített, de hiába: Dries Mertens a 79. percben izgalommentessé tette a hajrát.

Sampdoria–Napoli 2–4 (Correa 45., Éder 73., ill. Higuaín 9., Insigne 18., Hamsík 60., Mertens 79.)


A bajnokságban hullámvölgyben levő Inter „kötelező feladatot” kapott a Carpi ellen, más kérdés, hogy a kieső helyen álló kiscsapat az első játékrész végéig tartotta a 0–0-t, ráadásul elég veszélyesen is futballozott. 

Aztán felbukkant Rodrigo Palacio, hogy megszerezze a vezetést Roberto Mancini csapatának – erre nem feltétlenül lehetett számítani, hiszen az argentin támadó eddig gólképtelen volt az egész szezonban, legutóbb tavaly május 31-én talált be a Serie A-ban. 

Úgy tűnt, ez elegendő is lesz az újabb 1–0-s Inter-sikerhez, ám a végén már emberhátrányban játszó Carpi Kevin Lasagna góljával a 91. percben egyenlített, így az Inter marad a Juventus és a Fiorentina (no meg a listavezető Napoli) mögött.

Kellemetlen...

Internazionale–Carpi 1–1 (Palacio 39., ill. Lasagna 91.)


A Lazio kellemetlen meglepetést kapott a Chievótól: a veronai csapat Bostjan Cesar révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést, a rómaiak futhattak az eredmény után. 

Szünet után változott a kép: Cesar a 47. percben piros lapot kapott, Antonio Candreva a 66.-ban egyenlített, majd Danilo Cataldi góljával hamarosan fordított is a Lazio. Candreva a hajrát is góllal nyitotta, hogy aztán maradjon még a végjátékra egy hazai piros lap és egy kihagyott Chievo-büntető (Alberto Paloschi hibázott) – a Lazio végül 4–1-re nyert, mert a 96. percben Balde Keita is beköszönt.

Lazio–Chievo 4–1 (Candreva 66., 81. – az elsőt 11-esből, Cataldi 72., B. Keita 96., ill. Cesar 5.)




Balogh Norbert a kispadról nézte végig a Palermo–Udinese mérkőzést, viszont kellemes látványban volt része, ugyanis csapata jól megverte az Udinesét. A végkimenetel nem volt kérdéses: Robin Quaison és Oscar Hiljemark góljával a szicíliaiak 56 perc alatt kétgólos előnyt szereztek, Asraf Lazaar pedig nem sokkal később ezt megtoldotta még eggyel. Volt még egy kései gólváltás, a Palermo 4–1-re győzött és megelőzte ellenfelét.

Palermo–Udinese 4–1 (Quaison 35., Hiljemark 56., Lazaar 77., Trajkovszki 87., ill. Théréau 79.)

A Bologna némi meglepetésre győzni tudott a Sassuolo otthonában, így a házigazda nem tudott az AC Milan elé lépni. 

Sassuolo–Bologna 0–2 (Giaccherini 68., Floccari 93.)

Fordulók jönnek, fordulók mennek, egyvalami azonban változatlan – a Hellas Verona nyeretlensége. A veronaiak a Genoát fogadták, az 1–1-es döntetlen pedig vajmi keveset segített rajtuk.

Hellas Verona–Genoa 1–1 (Pazzini 39., ill. Coppola 19.-öngól)

forrás: NSO