Recent comments

Friss Hírek

A 23. forduló krónikája

Az elmúlt hétvégén nem történt változás a Serie B élmezőnyében, a Crotone továbbra is két ponttal előzi meg a Cagliari csapatát a táblázat legtetején, miután mindkét csapat győzelmet aratott.



Megtartotta vezető helyét a Serie B táblázatának élén a Crotone együttese, miután a déli csapat 1-0 arányban diadalmaskodott a Novara vendégeként. A győztes találatot Federico Ricci szerezte az első félóra végeztével, aki egy szöglet utáni kivágott labdát gyönyörűen vett mellre, majd bombázta belőle a hálóba a nyolcadik találatát az idényben. A hazai csapatban az utolsó tíz percben Adorján Krisztián is lehetőséget kapott, mindössze szezonbeli második pályára lépését jegyezte. Az újonc gárda ennek ellenére képtelen volt kiegyenlíteni, így zsinórban a harmadik meccsét bukta el rúgott gól nélkül, ezzel a néhány héttel ezelőtti dobogós helyezés helyett már csak az ötödik pozíciót foglalják el.

A Cagliari továbbra is két pontos lemaradásból követi az éllovas Crotonét, a szárdok szintúgy 1-0-ra győztek a Ternana elleni hazai összecsapáson. A házigazdák hiába játszottak fölényben, csak nagy nehezen tudták feltörni az umbriaiak zárt védekezését, a győztes találat a 60. minutumban Davide Di Gennaro nevéhez fűződött, aki Sau lekészítése után volt eredményes egy ballábas lövéssel. Vereségük ellenére a szörnyek még mindig bennmaradó helyen állnak, de a 15. pozícióban már csak három egység az előnyük az osztályozós helyekhez képest, pár héten belül akár forró is lehet a talaj a talpuk alatt.

Egymást követő hatodik győzelmével biztosan tartja a harmadik helyét a Pescara együttese, amely a forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén 4-0 arányban mosta le a saját közönsége előtt pályára lépő Perugiát. Az első félidő egyetlen találata Memushaj baloldali bejátszást követően született, miután a kétségbeesett Marco Rossi képtelen volt felszabadítani a gólvonalon és öngólt vétett. A második játékrész során a delfinek egy életerős hat perccel végképp padlóra küldték a griffeket. A 67. és a 73. perc között Gianluca Lapadula a kapust kicselezve volt eredményes, majd a góllövőlistát vezető csatár önzetlen gólpasszt adott Ahmad Benalinak, valamint Verre lekészítéséből Gianluca Caprari is eredményes tudott lenni. Az abruzzóiak hat pont lemaradásból követik a második Cagliarit, míg a Perugia sorozatbeli harmadik fiaskójával visszacsúszott a tizedik helyre.

A forduló még pénteken egy komoly meglepetéssel indult, a Salernitana hazai környezetben 3-0-ra diadalmaskodott a Brescia csapata felett. A gránátok az első félidő derekánál szereztek vezetést Racine szerencsétlen öngóljának köszönhetően, majd a fordulást követően gyors egymás utánjában Massimo Coda ziccerből és Michele Franco pedig egy szöglet után tudott eredményes lenni, végképp eldöntve ezzel a mérkőzés végkimenetelét. A jelentős januári erősítések megtetették hatásukat, a déliek négy vereség után elért első győzelmükkel máris elmozdultak a kieső zónából, jelenleg osztályozós helyen állnak, míg az ötödik helyen tanyázó oroszlánok nyolc veretlen bajnokit követően találtak ismét legyőzőre.

A Bari négy nyeretlen meccs után aratott újra győzelmet, amikor 2-1 arányban felülmúlta a Vicenza csapatát. A kakasok az első játékrész végén egy hatalmas kapushiba után Valerio Di Cesare jóvoltából szereztek vezetést, majd nem sokkal a fordulást követően Riccardo Maniero fejesével tovább növelték a különbséget. A venetóiak erejéből ezúttal csak a szépítésre futotta a gólgyáros montenegrói, Filip Raicevic labdaszerzését követően. Ráadásul a hajrában a csereként beálló Ebagua négy perc alatt két sárga lapot összegyűjtve jutott a kiállítás sorsára. A pugliai csapat első győzelmét aratta az új vezetőedző, Andrea Camplone irányítása alatt, mellyel visszaszerezték a negyedik helyet, míg a vesztes Vicenza jelenleg a 14. helyet tölti be.

Az utolsó Serie B play-off helyért vívott összecsapáson a Cesena 2-0-ra nyert a Virtus Entella ellen, ezzel három pontos előnyre tett szert a nyolcadik helyért vívott csatározásban. Könnyen máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, az első félidő finisiben azonban amíg Caputo kihagyott egy büntetőt, addig Camillo Ciano révén a csikóhalak értékesítettek egy tizenegyest. Aztán a szünet után nem sokkal az ifjú hátvéd Mattia Caldara találatával eldőlt az összecsapás. A bianconeri első győzelmét aratta 2016-ban, ami talán a lehető legfontosabb alkalommal jött számukra.

A Spezia négy nyeretlen mérkőzést követően első győzelmét szerezte, miután a Pro Vercelli vendégeként 1-0-s sikert aratott. A három pont sorsa a második félidőben dőlt el, nem sokkal azután, hogy a hazaiak létszámhátrányba kerültek Francesco Ardizzone kiállítását követően, a 71. minutumban az új szerzemény Nico Pulzetti helyezte el a piemonti kapuban a győztes találatot. A liguriaiak visszaküzdötték magukat a 11. helyre, már csak három pont a hátrányuk a Serie B play-off helyeihez képest, ezzel szemben a Vercelli jelen állás szerint play-out-ra kényszerülne.

Meglepetésre a Latina 2-1 arányban felül múlta házon kívül a Trapani együttesét. A mérkőzés elején pedig még a szicíliaiak szereztek vezetést Matteo Scozzarella büntetőjével. A folytatásban is a vendéglátók játszottak fölényben, de képtelenek voltak növelni az előnyt, ehelyett a nerrazzurrik az első félidő utolsó percében válaszolni tudtak Luigi Scaglia szabadrúgása révén. A második játékrész derekánál pedig egy másik korábbi Brescia-játékos, Daniele Corvia találata hozta meg az üdvösséget a laziói gárdának, aki egy bal oldali szögletet követően védhetetlenül bólintott a kapuba. A vendégek sorozatban a második győzelmüket aratták, miközben a Trapani zsinórban másodszor kényszerült főhajtásra. A csapatok közt már csak egyetlen pont a különbség a középmezőnyben, a gránátok 12., a Latina a 13. helyet foglalja el.

A Modena és az Avellino egy küzdelmes mérkőzésen 1-1-es döntetlenre végzett egymással. Az első játékrészben a farkasok voltak aktívabbak, Provedel kapusnak több nagy védésre volt szüksége, néhányszor még a szerencsével sem állt hadilábon. A kanárik a 64. perctől vezettek Luca Belingheri közeli góljával, és amikor már-már a győzelmet ünnepelte volna a hazai szurkolótábor, a hosszabbítás perceiben Benjamin Mokulu megszerezte az idei Serie B szezonbeli hetedik találatát, amely az egyenlítést jelentette a farkasoknak. Hatból hat győzelem után most pontot vesztett a hetedik helyezett Avellino, míg a Modena a döntetlennel csak az utolsó bennmaradó helyet tudhatja magáénak.

Az Ascoli 1-0-s győzelmet ért el a Virtus Lanciano elleni kiesési rangadón. A két csapat rendkívül kiegyenlített összecsapást vívott egymással, sok helyzete volt a vendégeknek is, ám végül a 63. percben dőlt el a cseh légiós Jakub Jankto elfutást követően szerzett találatával. A bianconeri négy fordulón belül aratott harmadik sikerével jelenleg a 16. pozícióban helyezkedik el, míg a két győzelem után veszítő Lanciano maradt a kieső zónában.

A legutolsó mérkőzésen nem bírt egymással a Livorno és a Como csapata, az alsóházi rangadó végeredménye 1-1-es döntetlen lett. Egy órányi játék után meglepetésre a sereghajtó vendégek szereztek vezetést az új igazolás Stefano Pettinari jóvoltából, aki a szezon korábbi részében a Vicenza színeiben egyetlen találkozón sem tudott eredményes lenni. Ez mind semmi, mert az amarantók soraiból az a Martino Borghese válaszolt, aki az elmúlt héten szerződött a Comótól a Livornóba. Az utolsó negyedórához érve Antonio Giosa a kiállítás sorsára jutott, de a végeredmény már nem változott. A toszkán csapat négy vereség után szerzett pontot, de maradt osztályozós helyen és 12 forduló óta nyerésképtelen, míg a sereghajtó sorozatban a negyedik mérkőzésén tudott pontot szerezni, a play-out-tól viszont továbbra is hat pont a lemaradása.

forrás: azzurri.co.hu