Recent comments

Friss Hírek

Tiszteljük a Chievót

Massimiliano Allegri a vasárnapi mérkőzés előtt megtartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Juventusnak továbbra is koncentrálnia kell a Chievo ellen, illetve üdvözölte a visszatérő Roberto Pereyrát.

 
A bianconero csapat egy győzelemmel beállíthatná az Antonio Conte idején elért tizenkét meccses győzelmi sorozatot.

„Az foglalkoztat, hogy a szezonból tizenhét meccs van hátra. Megnyerhetünk sorozatban nyolc meccset, azonban mindez lényegtelen, amennyiben nem tudjuk megvédeni a címünket.” - mondta a tréner a sajtótájékoztatón.

„A Chievo nagyon szervezett és okos futballt játszik, így minden bizonnyal nem lesz egyszerű a feladatunk.


Leo Bonucci játszani fog, azonban Giorgio Chiellini tekintetében vasárnap döntök, Martín Cáceres elég jó állapotban van a Coppa Italia meccset követően, valamint Andrea Barzagli és Daniele Rugani kiváló állapotnak örvend. Jó, hogy végre több védő közül válogathatok.

Sérülés miatt kiesett Mario Mandzukic és Kwadwo Asamoah.

Remélhetőleg Mandzukic visszatérhet a Bayern elleni mérkőzésre, de ha nem, akkor a visszavágón számíthatunk majd rá. Semmi értelme csatárt igazolni csak az igazolás tényéért. Remélhetőleg egy hónapon belül fel fog épülni.

Álvaro Morata gólt szerzett, és vállalta a tizenegyes jelentette felelősséget, azonban az elmúlt pár héten az edzésen is látszott már, hogy jó formában van, és magabiztosabb volt a kapu előtt.

Azokat a futballistákat kell pályára küldenem, akik leginkább megfelelnek a meccs adta kihívásoknak. 
Simone Zaza rendelkezik a legjobb mérkőzésenkénti gólaránnyal, és Mario Mandzukic kiesésével több tér nyílik a többieknek, hogy megharcoljanak a helyért.
Az utolsó percben igazolt futballistánk Roberto Pereyra, mivel felépült, és a csapat rendelkezésére áll. Ő rendkívül támadó szellemiségű középpályás, így vele további taktikai opciók nyílnak meg.

A keretben versenyhelyzet van a kezdőcsapatba kerülésért, így ha valaki egy meccsen nem teljesít, akkor azt kockáztatja, hogy a következőt kihagyja.

Nem hagyhatjuk, hogy elterelődjön a figyelmünk, különösen mivel két ponttal le vagyunk maradva a Napoli mögött. Tulajdonképpen ez lesz az első alkalom, hogy a korábban kezdődő mérkőzés miatt egy győzelemmel időlegesen átvehetjük a vezetést a tabellán.

Tisztelnünk kell a Chievo csapatát, és ugyanez igaz a Genoa és később a Frosinone együttesére. A tabella első helyére jutáshoz megadott számú pontot kell elérnünk. A mai mérkőzésre úgy tekintünk, mint amelyen kötelező a győzelem.

Nagyon felelősségteljes srácok alkotják a keretet, a céljaink pedig rendkívül egyértelműek. Kétlem, hogy megengedhetjük magunknak a koncentrációs szint csökkenését.

Majd a pályán a játék megmutatja, hogy megérdemeljük-e a győzelmet, azonban azt semmiképp sem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz hozzáállással vágjunk bele a meccsbe.”

A szakembert folyamatosan faggatták a Chelsea és Manchester United vonatkozású pletykákról, és hogy mennyire biztos, hogy a következő szezont is a Juventus padján kezdi meg.

„Erről a klubot kell megkérdezni. Nekem szerződésem van, azonban a Juventus akár holnap kirúghat. A feladatra kell koncentrálnunk, nem pedig arra, amit a lapok írnak. Versenyben vagyunk a bajnoki címért, az Olasz Kupáért, és jó lenne ismét eljutni a BL-döntőbe, illetve még jobb lenne megnyerni azt.”

A Juventus szerdán 3-0-ra tiporta el az Inter csapatát a Coppa Italia elődöntőjének első találkozóján, ezért feltevődik a kérdés, hogy az Inter versenyben lehet-e még a címért.

„Ne feledjük, hogy pár hónapja ugyanez a kérdés a Juventus kapcsán merült fel. A helyzetet kiegyensúlyozottan kell értékelnünk, a Juventus nagyszerű meccset játszott egy jó Inter ellen, és nem szabad a végeredményt csak egyik csapat hibájának vagy a másik csapat nagyszerűségének tulajdonítani.”

forrás: juventuz.blog.hu