Recent comments

Friss Hírek

Nem fogunk döntetlenre játszani

A Milan vasárnap este az Inter csapatát fogadja a San Siroban, így újra elérkezett a városi derbi, a Derby della Madonnina. 


Mihajlovic megtartotta a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatóját.
 
“A derbi mindig is egy különleges összecsapás, egy igazi klasszikus esemény a labdarúgásban. Ez az utolsó esélyünk arra, hogy jobb pozícióba jussunk a tabellán. Annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem úgy jönnek az eredményeik, az Inter egy erős csapat. Nálunk minden a helyén van, azonban mindent meg kell tennünk az érdekében, hogy megverjük őket, és megszerezzük a győzelmet. Nem fogunk döntetlenre játszani, azon leszünk, hogy mind a 3 pontot begyűjtsük. Az Inter az utóbbi 5 mérkőzésén nem szerepelt túl jól, azonban a derbik esetében nem sokat számít az aktuális forma. Az a csapat fogja holnap győztesen elhagyni a pályát, amelyiknél nagyobb a vágy, az elhatározás. Mi vagyunk a hazai csapat, és remélem sikerül nyerni, de még mindig nagyon hosszú az idény. A győzelem sokat segítene, fentebb jutnánk a tabellán és egyfajta pluszt adna a morálnak. Ha valaki szembe találkozik velünk, akkor egy kemény, nehezen legyőzhető csapatot talál.”

“Barbara Berlusconinak igaza van. Az Európa liga kvalifikáció most a legreálisabb célunk. Az Inter 8 ponttal áll előttünk a tabellán, de most pontokat faraghatunk le a hátrányunkból és közelebb kerülhetünk. Az Inter egy jó ideig vezette a tabellát, rólunk ez nem mondható el. A hét közepén a kupamérkőzésen játszattam Balotellit, mert mindenki azt mondta, készen áll a mérkőzésre, de aztán teljesen az ellenkezője derült ki. Balotelli és Boateng még nem képesek végigjátszani egy egész mérkőzést. Mario egy erős játékos. Ő egy ifjú játékos, aki eltökélt, azonban a hozzáállása nem mindig ezt érezteti. Idővel ez remélem változni fog. Niang sosem akarta elhagyni a csapatot, a maradása nem is volt kétséges. Az elmúlt 17 mérkőzésen mindössze 2 alkalommal kaptunk ki. Tudjuk, sokkal jobban is szerepelhettünk volna. Az Empoli ellen jó eredménnyel zártunk. Az egyetlen dolog, ami miatt bosszús vagyok, hogy két alkalommal is elvesztettük a vezetést.”

Mihajlovic beszélt az Inter új igazolásáról, Eder-ről és a Milan visszatérőben lévő játékosairól is.

“Eder egy remek játékos, fantasztikus igazolás… bár reméltem, hogy majd csak hétfőn, a derbi után kerül rá sor. Az Internek sikerült egy top igazolás, véghez vitték. Eder imád játszani, örülök neki. Juventus, Napoli? Ők nagyon elszakadtak a tabella többi csapatától, ezt nem tagadhatjuk. Ménez még hátrébb áll a felépülésben, mint Balotelli és Boateng. Már lassan egy éve nem játszott. Időbe telik majd neki, míg teljesen felépül a sérüléséből, de már a csapattal edz. Majd meglátjuk, hogy  a csapat melyik részén tud majd játszani. Luiz Adrianónak megrepedt egy pár bordája, megteszünk érte mindent, amit tudunk. Bár úgy érzi, hogy a fájdalom miatt nem lesz képes pályára lépni. Nem tudom Mancini milyen formációban fogja játszatni a csapatát és emiatt is elég nehéz lesz felkészülni a mérkőzésre. De arra fogunk fókuszálni, hogy a saját játékunkat játsszuk. Honda a 2 csatár mögött szokott játszani, de mostanában a középpálya jobb oldalán szerepelt. Ő egy megbízható tagja a csapatnak, és mindent bele ad, igaz nem olyan remek teljesítménnyel játszik, mint amilyenre képes, sokkal határozottabbnak kell lennie. A küzdőszellemén képes lesz javítani.” - fejezte be.


forrás: acmilan.hu