Recent comments

Friss Hírek

Képtelenek vagyunk egynél több gólt lőni

Az Internek továbbra sem megy a San Siroban…


Roberto Mancini együttese krízisben van, ugyanis öt meccsen öt pontot szerezni az minden csak nem elfogadható teljesítmény egy dobogóért hajtó társaságtól.

A mérkőzés után Mancini legalább olyan indulatos volt mint kedden, csak most a saját támadóira, közülük is Icardira volt dühös. 

A lefújást követően már a pályán nekiesett a csapatkapitánynak és az öltözőben – állítólag – lezajlott egy nem túl baráti kérdezz-felelek közöttük. Ezt követően ment csak Mancini a tv kamerák elé, ahol a következőket nyilatkozta.

„Az elsőszámú problémánk, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk egynél több gólt lőni egy meccsen. Ez pedig nagyon kevés, mert egy gólos vezetésnél bármikor megtörténhet az ami ma is megtörtént az utolsó percekben. A második félidőben két akkora ziccert hagytunk ki amit ha beállok most ötven évesen is kényelmesen értékesítettem volna. A támadóknak dolgozniuk kell a csapatért, építeni a támadásokat, többet mozogni és a végén pedig belőni a helyzeteket. Azzal nem megyünk semmire, ha csak ácsorgunk és várjuk hogy majd valaki odapasszolja a labdát és nekünk csak az üres kapuba kell belőni. Icardi? Remélem hamarosan jönnek majd a gólok is. Ma nem volt könnyű napja mintha meg lett volna átkozva…”
 
De nem csak a csatáránál, hanem a többieken is koncentrálással kapcsolatos problémákat vélt felfedezni az edző.  

„A foci nagyrészt a fejben dől el, persze a technika és a játéktudás is számít, de ha valaki intelligensen tud gondolkozni a pályán és mondjuk azt játssza meg aki helyzetben van akkor sokat tud segíteni a csapatának. A 92.percben pedig mikor vezetünk akkor jobb kivinni a szögletzászlóhoz a labdát mint, hogy ész nélkül rohanjunk össze-vissza. Ezt a mostani meccsen Ljajic felfogta, de úgy látom nem mindenki értette meg, hogy mit kell tenni ilyen szituációban. Persze, egy Roma ellen biztosan megcsinálta volna ezt bárki és értem én, hogy egy Carpi ellen menni akar előre mindenki, de itt jönne ugye a gondolkozás és az ész. Ilyenkor ezek a fegyelmezetlenségek nem férnek bele, mert saját magunkat hozzuk ezekbe a roppant kellemetlen helyzetekbe. És igen, legyünk reálisak. Jelen helyzetben talán még a harmadik helyen sem állunk, de én ezt elmondtam a szezon elején. A mezőnyben sokkal több jobb és előrébb tartó csapat van mint mi ám ezt a dolgot egyensúlyozni tudtuk eddig, viszont mostanában sok hibát vétünk ez pedig már nem fér bele. Nekünk nyugodtan, teher nélkül kell dolgozzunk tovább és akkor előbb-utóbb visszatérhetünk az elhagyott útra. A mercato? Nem ártana előre igazoljunk és akkor talán egyesek végre észhez térnének…”

A támadók mellett a mostani döntetlenért a védelmet is felelősség illeti meg, erről így beszélt Mancini.

„Ez a harmadik meccs, ahol ilyen helyzetbe hozzuk magunkat. Nem normális dolog ez egy csapattól, főleg az nem, hogy ez rendre az utolsó percekben történik meg velünk.”

forrás: internazionale.hu