Recent comments

Friss Hírek

Az elődöntő még nincs lejátszva

Massimiliano Allegri továbbra is kitart véleménye mellett, miszerint csak idő kérdése volt, hogy Álvaro Morata betaláljon, a tegnapi győzelem után pedig hosszabb távon a Juventus már talán elkezdhet a Bayern München elleni sorsdöntő párharcra készülni.


Álvaro Morata a húsz meccses góltalansági sorozatát törte meg az Inter ellen értékesített büntetővel és egy második góllal, majd a meccs végén pályára lépő Paulo Dybala háromgólosra növelte az Öreg Hölgy előnyét a visszavágóra.

„ Morata jó teljesítményekkel szolgált a napokban, és közel állt ahhoz, hogy betaláljon.” - nyilatkozta a tréner a meccs után a Rai Sport stábjának.

„Ma este jól teljesített technikai szempontból és fizikailag, valamint megőrizte a nyugalmát a tizenegyes értékesítésekor, ami nem volt egyszerű, majd egy második gólt is szerzett.


Tisztában vagyok azzal, hogy egy csatárt rosszul érint, amikor nem lövi a gólokat, ezt megértem, azonban korántsem az történt, hogy Álvaro mindössze pár hónap alatt teljesen tehetségtelenné vált volna.

Jelenleg a jó állapotban vagyunk, jól teljesítettünk egy erős Inter ellen. Szervezetten védekezett a csapat, több támadási lehetőséget is kialakíthattunk volna, azonban jelenleg a srácok rendkívüli elégedetté teszik a szurkolókat és a klubot.

Továbbra is második helyen vagyunk a bajnokságban, az első hely megszerzésére kell törekednünk, és a Olasz Kupa elődöntője sem zárult még le.

Két hónap folyamatos győzelem után az ember hajlamos arra gondolni, mi mindent ért el. Ezt el kell kerülnünk. Meg kell nyomnunk az újraindítás gombot, fallal le kell választanunk a múltat, és csak azzal foglalkozhatunk, hogy mit tehetünk a jövőben.

Két pont választ el a Napoli csapatától, ez egy tizenhét meccsből álló minibajnokság, és az a cél, hogy ebben jobbak legyünk a Napolinál.”

A Juventusnak az lenne a célja, hogy fenntartsa ezt a tempót a Bajnokok Ligájában is, ahol a következő ellenfél a Bayern München lesz?

„Nem szeretem a fenntartani kifejezést, mivel ez azt az üzenetet továbbítaná, mintha csak a babérainkon ülnénk. Javulnunk kell, és a srácok tudják, hogy ezen dolgozunk.

A Bayern München tisztelni fog minket, ahogy mi is tiszteljük a bajor csapatot. Nagyszerű párbaj lesz. A Bajnokok Ligájában egy kis szerencse is kell a továbbjutáshoz, és soha nem lehet megmondani, hogy mi fog történni.

Ez értékes tapasztalatként fog szolgálni számos fiatal játékos számára, akik még nem élték meg a Bajnokok Ligája ezen szintjét.

Mindig azt mondom, hogy a Juventusnak képesnek kell lennie bármilyen ellenféllel szemben felvenni a kesztyűt, egyenlő erőkként kell harcolnunk, még ha ez az ellenfél a Bayern München, a Real Madrid vagy a Barcelona. De természetes, hogy lehetett volna számunkra szerencsésebb végkifejlete a sorsolásnak!”

Massimiliano Allegrit egyre több hírforrás a Chelsea csapatához köti, ahol a következő szezonban állhatna munkába.

„Jelenleg egyéb dolgokkal kell foglalkozni. A Juventus csapatához érvényes szerződés köt 2017 júniusáig, és boldog vagyok a Juventusnál. A futballban az eredmények számítanak. Eddig jó dolgokat mutattunk, azonban még nem értünk el semmit. Az Olasz Kupa elődöntő első felvonásában sikerült 3-0-ra nyerni, azonban még vár ránk kilencven perc a San Siro gyepén.”

forrás: juventuz.blog.hu