Recent comments

Friss Hírek

A Juve négyet gurított, sorozatban 12 sikernél jár

A bajnokság 22. fordulójában a címvédő Juventus idegenben könnyedén, 4–0-ra megverte a Chievót, ezzel sorozatban a 12. győzelmét aratta a Serie A-ban. 


A Juventus az első perctől kezdve nyomás alatt tartotta a veronai csapat kapuját, és már a hatodik percben megszerezte a vezetést. 

A svájci Stephan Lichtsteiner húzott el a jobb oldalon, laposan középre lőtte a labdát, amelyet Álvaro Morata közelről a kapuba segített (0–1).

A Juve az első félidő további részében is magas szinten futballozott, a játék szinte csak a hazaiak térfelén folyt. A második gólra a 40. percig kellett várni, amikor Paulo Dybala a bal oldalra játszott Sami Khedirához, aki centerezett, Moratának pedig ismét csak az üres kapuba kellett passzolnia. Csiki-csuki, 0–2.

A második játékrészben sem vett vissza a tempóból a címvédő, erőfeszítéseinek a 61. percben ismét meglett a jutalma. Újabb szép támadás végén Paul Pogba tolta a bal oldalon érkező Alex Sandro elé a labdát, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (0–3). 

Hat perccel később Pogba az egyéni alakítása végén megszerezte a listavezető negyedik találatát is (0–4). 

A francia középpályás gólt és gólpasszt is jegyzett, erre a Serie A-ban ezt megelőzően csak egyszer volt képes.

A hátralévő időben Alex Sandro és Pogba is eltalálta egy-egy alkalommal a lécet, tehát még nagyobb is lehetett volna a két csapat közti különbség, de az eredmény nem változott.

A Juventus simán nyert, és sorozatban elkönyvelt 12. győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán a 15 órakor pályára lépő Napoli előtt.

Chievo–Juventus 0–4 (Morata 6., 40., Alex Sandro 61., Pogba 67.)

forrás: NSO