Recent comments

Friss Hírek

A legerősebb csapat fog pályára lépni

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri nem törődik a Chelsea-vel kapcsolatos pletykákkal, valamint továbbra is bajnoksesélyesnek tekinti a vasárnapi ellenfelet.


Az edzőt a vasárnapi mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a The Sunban megjelent pletykákról kérdezték, melyek szerint a Chelsea vezetősége jövő szezonra szerződtetni kívánja a trénert.

„Jelenleg csak a Serie A, a Coppa Italia és a Bajnokok Ligája által támasztott kihívásra gondolok. Szerződés köt a Juventushoz 2017-ig, és, ahogy már többször mondtam, jól érzem magam itt. Erről ennyit.

Ahogyan az átigazolási pletykák repkednek játékosokkal kapcsolatban, úgy a trénerek esetében is megvan ez. Ez természetes, büszke vagyok, hogy egy olyan nagy csapatnál lehetek edző, mint a Juventus.


Az AS Roma továbbra is versenyben van a bajnoki címért, mivel minőségi játékosokkal rendelkezik a csapat, minden bizonnyal hatással lesz a keretre az edzőváltás, és továbbra is egy Juve-Roma meccsről van szó, szóval nehéz és fontos mérkőzés lesz.

A keretben megvan a potenciál a pozitív eredménysorozatra. Nem hiszem, hogy az első öt csapat közül bármelyik kiszállt volna a scudettóért folytatott harcból.

Ne feledjük, hogy tíz-tizenkét ponttal voltunk lemaradva a tabellavezetőktől, és más pszichológiai állapotban voltunk a mostanihoz képest, azonban a futballban gyorsan változnak a dolgok.

Következésképpen nem arra kell koncentrálnunk, amit eddig elértünk, hanem arra, hogy mit kell a jövőben tennünk. A Coppa Italia döntőjébe akarunk ismét kerülni, és egy nagyon kemény Bajnokok Ligája párharc vár ránk a Bayern München ellen.

Összehoztunk pár győzelmet, azonban nem értünk még el semmit azon kívül, hogy márciusban még érdekeltek leszünk mindhárom kiírásban. Hosszú út van még hátra, és csak reménykedhetünk, hogy a Napoli veszít valamennyit a lendületéből, mivel nagyszerű menetelést visznek véghez.

Holnap az a fontos, hogy egy csodálatos futballmérkőzésre kerüljön sor a pályán és a pályán kívül egyaránt.

Roberto Pereyrára és Mario Leminára januári igazolásként kell tekintenünk, mivel alig támaszkodhattunk rájuk ebben a szezonban. Andrea Barzagli felépült, és a csapat rendelkezésére áll.

Úgy döntöttem, hogy Sami Khedirát egész héten hagyom edzeni, mivel nem lett volna értelme a kerettel tartania, ha úgyse küldöm pályára a Lazio ellen. Úgy gondoltam, jobb, ha Patrice Evra friss és kipihent, mivel Alex Sandro jól teljesített az Udinese ellen.

Mielőtt bárki rákérdezne, teljesen biztos, hogy Martín Cáceres marad a csapatnál.”

Szerdán a Juventus az Intert fogadja a Coppa Italia elődöntőjének első mérkőzésén.

„A következő két hónapban a szezon legfontosabb meccseit kell lejátszanunk, a Bayernnel játszunk kétszer, az Interrel kétszer, a Napolival, illetve holnap az AS Romával. Ezt a sorozatot egy derbivel zárjuk március huszadikán, aztán következik a célegyenes.

Mostantól május tizenhatodikáig el kell érnünk adott számú győzelmet, mivel egyébként esélytelenek vagyunk. Az a fontos, hogy mindenki friss legyen pszichológiai és fizikai szempontból.

A csapat állapota jelenleg lehetővé teszi a játékosok rotálását, miközben a csapat minőségi szintje magas marad.”

A szakembert ezt követően arról kérdezték, hogy fog-e taktikai módosításokat alkalmazni, mivel várhatóan Luciano Spalletti átvált háromvédős rendszerre.

„A választásaim inkább a játékosaim formáján és a következő mérkőzéseken fognak alapulni, mintsem az AS Roma csapatán. Ahogyan a Lazio ellen szerdán, úgy most is a legerősebb csapat fog pályára lépni. Olyan játékosok állnak rendelkezésemre, akik a padról beállva képesek egy meccset eldönteni az utolsó harminc percben is.

Juan Cuadrado jól teljesített eddig, és sokat javult taktikai, fizikai és technikai szempontból. Természetesen döntéseket kell hoznunk, és olyan jellemzőkkel rendelkezik, amelyek rendkívül hasznosnak bizonyulhatnak jelenleg a padról beállva, és ez igaz Roberto Pereyrára is. Juan Cuadrado talán kezd holnap, a fontos az, hogy hozzájáruljon a csapat teljesítményéhez.”

forrás: juventuz.blog.hu