Recent comments

Friss Hírek

Lichtsteiner kicentizte a Juve továbbjutását

Az Olasz Kupa utolsó negyeddöntőjében a Juventus Stephan Lichtsteiner góljával 1–0-ra győzött a Lazio otthonában, ezzel bejutott a legjobb négy közé, ahol a Napolit felülmúló Inter vár rá. 


A két csapat az Olasz Kupában legutóbb az előző, 2014–2015-ös kiírás döntőjében találkozott egymással. A mérkőzésnek akkor is a Stadio Olimpico adott otthont, ezt azonban nem sikerült kihasználnia a Laziónak, hiszen egy gyors gólváltás és az 1–1-re végződő rendes játékidő után a Juventus – az azóta már égszínkék mezben futballozó – Alessandro Matri góljával 2–1-re győzött a hosszabbításban, és megnyerte tizedik Olasz Kupáját.

Az első félidőben nem kápráztatták el a csapatok a nézőket, hiszen mindössze két kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel. Előbb Keita Baldé próbálta bevenni Neto kapuját kiszorított helyzetből, majd Paul Pogba bal alsó sarokba tartó lövését Etrit Berishának kellett szögletre tolnia. A 33. percben Álvaro Morata esett el egy védő szorításában a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban nem ítélt büntetőt, így a csapatok 0–0-val vonultak pihenőre.

A második félidő az első negyvenöt perchez hasonló iramban kezdődött, és a Juventus előtt több lehetőség is adódott. Az 51. percben a védők közül kilépő Morata lövését csak oldalra rúgta Berisha, a labda pedig pontosan Simone Zaza elé került, aki kisodródott helyzetből az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt. Öt perccel később egy hosszan felívelt szabadrúgásra rosszul mozdult ki a hazaiak albán kapusa, Pogba azonban nem tudta az üresen maradó hálóba fejelni a labdát.

A 66. percben már góllá érett a vendégek fölénye: Zaza bal lábbal, remekül tekert kapura, egyenesen a jobb oldali kapufát találta el, ahonnét a labda Stephan Lichtsteiner elé került, akinek lapos lövését már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a nagyot nyújtózó Berisha. Csak néhány centin múlt... 0–1

A végig nagyon aktív Zaza, valamint Mario Mandzukic előtt is adódott lehetőség a folytatásban, újabb gól azonban már született, így a Juventus 1–0-s győzelmével továbbjutott a legjobb négy közé, és készülhet az Inter elleni elődöntőjére.

NEGYEDDÖNTŐ
Lazio–Juventus 0–1 (Lichtsteiner 66.)


AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Juventus–Inter
Alessandria (III.)–Milan



forrás: NSO