Recent comments

Friss Hírek

Régi fényében a Derby della Madonnina

Bár a felkészülési meccsek alapján inkább Mihajlovic Milanja tűnt ígéretesnek, végül a városi rivális Inter csípte el nagyon jól a rajtot. 


Sokáig vezette a tabellát a Mancini-féle alakulat, amely sokak szerint még mindig a Scudettoért folyó harc egyik esélyese a Napoli-Juventus duó mögött. A két csapat jelenlegi formája alapján azonban talán megint a Milan felé billen a mérleg, hiszen a csalódást keltő időszak után az utóbbi hetekben belehúzott a Rossoneri.

Hosszú idő után először lebeghet újra az európai kupaszereplés a Milan-fanok szeme előtt: a csapat a Bologna elleni januári blama után összekapta magát: értékes pontot hozott el Rómából, legyőzte a Fiorentinát és komoly esélyes a májusi kupadöntőre, hiszen a tündérmesébe illő Alessandria-történet végére is sikerül talán pontot tenniük a múlt heti, nehezen kiharcolt győzelem után. Úgy tűnik, Mihajlovic végre megtalálta a megfelelő kezdőt/taktikát, és a csapat sokkal jobban, eredményesebben kezdett el futballozni, ami nagy terhet vehet le a vállakról a Milanello környékén. Bonaventurára, ahogy mindig, most is lehet számítani, Bertolacci végre kezdi bebizonyítani, hogy megérte őt annyiért elhozni a Romától, és Carlos Bacca sem tűnik már olyan rossz vételne az elmúlt hetekben nyújtott teljesítménye alapján. Jó kedvvel, esélyesként várhatja a derbit Milánó vörös-fekete fele.

Nem olyan derűs viszont a hangulat Manciniék háza táján, akik az újévet igen szürke formában köszöntötték. A Nerazzurri csak úgy szórja a pontokat, aminek eredményeképpen visszacsúszott a tabella első helyéről a negyedikre. 

Az eddig oly magabiztosnak mutatkozó Inter mintha bajnokiról bajnokira egyre kevesebb önbizalommal futna ki a gyepre – legutóbbi 5 Serie A-találkozójukból csak egyet, az Empoli ellenit sikerült megnyerniük, a Napoli elleni kupagyőzelem pedig nem lendített eleget a csapatmorálon, hiszen simán két vállra fektette őket a Juventus a negyeddöntőben, ami csak tetézi a bajt a csapatnál. Nem kérdés, nem kaphatnak ma ki, sőt, bravúros győzelemre lenne szükség ahhoz, hogy újra bajnokesélyesként tekintsenek Icardiékra.

Évek óta az egyik legkiélezettebb derby lehet a ma esti, ha mindkét csapat újra felnő a feladathoz, hiszen tudják, mennyire ki van már éhezve minden szurkoló egy parázs, régi fényében tündöklő milánói rangadóra.

Érdekesség: Egyik csapat sem volt képes egynél több gólt szerezni a rangadón bármely tétmeccsen 2012 májusa óta.

Milan (várható): Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Bertolacci, Adriano, Bacca

Inter (várható): Handanovic; Telles, Murillo, Miranda, D’Ambrosio; Kondogbia, Medel, Brozovic; Ljajic, Icardi, Biabiany

forrás: azzurri.co.hu