Recent comments

Friss Hírek

6 millió euróért tinit vettek, tavasszal mégsem játszik

Az olasz bajnoki címvédő Juventus labdarúgócsapata a Genoától hatmillió euróért szerződtette a 18 éves Rolando Mandragorát.

 
Az egyik legnagyobb tehetségnek tartott olasz futballista öt évre szóló megállapodást kötött a torinói klubbal, ám a mostani szezon végéig kölcsönben még a Delfino Pescara 1936 nevű csapatnál marad, ahol az őszi szezonban is szerepelt.

Mandragora tavaly, 17 évesen a Genoa színeiben már az élvonalban is bemutatkozott, és szakértők szerint nagy jövő előtt áll.

Az egykori olasz válogatott Fabio Liverani, aknek a korosztályos olasz ifjúsági válogatottnál már volt alkalma együtt dolgozni a Juventus által frissen igazolt Rolando Mandragorával, elismerő szavakkal szólt a tehetséges középpályásról.
 
"Rolando nagyszerű teljesítményt nyújtott abban az ifjúsági csapatban, amelyet az a Marcello Donatelli irányított, aki jelenleg Massimo Oddo jobbkeze a Pescaránál, korábban pedig tagja volt az én technikai stábomnak." - nyilatkozta Liveraini a Goal.com-nak.

"Akkoriban megadatott a szerencse, hogy együtt dolgozhattam egy tehetséggel, aki hamarosan az olasz labdarúgás legígéretesebb játékosává válik majd. Nem véletlen, hogy Rolando gyorsan bekerült a Genoa első csapatába. Gian Piero Gasperini nagyszerű munkát végzett vele. Technikailag kivételes minőséggel rendelkezik, de ami a leginkább lenyűgözött benne, az valami egészen más: mindig és következetesen a csapatért dolgozik.

Ő egy példaértékű profi. A Juventus kiváló igazolást hajtott végre vele. Egy igazán nagy potenciállal bíró fiatal játékosról van szó." 

Liverani külön kiemelte Mandragora sokoldalúságát, s úgy véli, hogy a Juventus a középpálya bármely területén bevetheti majd a fiatal játékost.

"Többnyire a védelem előtt játszattam, de az U21-es csapatnál a középső párosban kapott szerepet. Képes registaként játszani, de bármilyen szerepkörben megállja a helyét a középpályán."


forrás: MTI/juventuz.blog.hu