Recent comments

Friss Hírek

Az öt legrosszabb nyári vétel

Egyelőre persze még korai végleges mérleget vonni, hiszen bárki produkálhat egy nagyszerű tavaszt, de a bajnoki idény feléhez érve azokat a tavaly nyáron vásárolt játékosokat szedtük csokorra, akik eddig mélyen az elvárások alatt szerepelnek.


1. Edin Dzeko (Roma)

A római tulajdonosok évek óta hatalmas pénzeket invesztálnak a futballcsapatba, de nem látszik megtérülni a befektetés, rendre mellényúl a játékosokkal a vezetőség. Az elmúlt években gyakran jelent meg az a kritika, hogy kell egy vérbeli, idényenként megbízhatan 20 gól körül termelő csatár a csapatba. Mindenki biztos volt benne a nyáron, hogy a Manchester Cityől érkező bosnyák Dzeko megvételével ezt is ki lehet pipálni. Hát... nem lehet. Dzeko egyelőre óriási csalódás, olyan, mintha taktikailag teljesen éretlen lenne a Serie A-ra. 



2. Saphir Taider (Bologna)


Az ideális testfelépítésű algériai támadó úgy mutatkozott be az Interben tavalyelőtt ősszel, hogy ő lesz az új Cristiano Ronaldo, de minimum az új Quaresma. Ám ha valaki erős, magas, gyors és technikás, az még önmagában nem jelenti azt, hogy világsztár lesz. Valami hiányzik belőle, leginkább a munkamorál, az alázat és a játékintelligencia. Az Inter lepasszolta a Bolognának, amelyben ugyan állandó kezdő, de 14 meccsen szerzett 0, azaz nulla gólja önmagáért beszél.


3. Mario Balotelli (Milan)

 
Értjük mi, hogy sérült, de amit előtte mutatott, az is majdnem semmi volt. Kölcsönben van a Liverpooltól, és aligha hisszük, hogy az angolok kaparni fognak érte, csak hogy valahogy visszakaphassák. Enervált, lusta, önző és még mindig éretlen játékos. Ma már látható: rosszabb nem is történhetett volna az olasz futballal, mint hogy Ballotelli eldöntötte a 2012-es Eb-elődöntőt Németország ellen. Abban a percben Balotellit elveszítette a futballvilág. A babérokon a profi világban is lehet ülni, csak nem sokáig.


4. Mohamed Salah (Roma)

 
A fél világért perre ment érte a Roma, amely nagyon büszke volt arra, hogy a Chelsea, Fiorentina, Roma trió győzteseként került ki az érte folyó versenyből. Az ára 22 millió euró volt. Egyelőre annyit látunk tőle, hogy nagyon jól elfut a jobb szélen, amiben leginkább a fiatal Dombi Tibire hasonlít, a rossz hír inkább az, hogy beadni és futballozni is nagyjából annyira tud. Lufi.


 5. Luiz Adriano (Milan)

 
A 8 millió euróért a Sahtar Donecktől vásárolt brazil csatárról most derült ki, hogy egy igazi alibi baba. Teljesen jellegtelen a játéka, és bár nagy a bizalom iránta, 18 meccsen szerzett három gólja csatárként édes kevés.


forrás: fourfourtwo.hu