Recent comments

Friss Hírek

Spezia-Alessandria: melyik csapat tündérmeséje folytatódik tovább?

Hétfőn este megkezdődnek az Olasz Kupa 2015/2016-os szezonjának negyeddöntői, elsőként a sorozat két meglepetéscsapata, a Serie B-ben szereplő Spezia csap össze a harmadosztályú Alessandria gárdájával. 




A másodosztályban nem igazán remekel a Spezia gárdája, a Tamás Krisztiánt is foglalkoztató együttes négy bajnoki óta nyeretlen és jelenleg csak a 13. helyen áll a táblázaton. A kupa azonban más, ott szárnyalnak Domenico Di Carlo fiai, hiszen a Brescia, a Frosinone, és a Salernitana kiejtése után a legjobb 16 között az AS Roma is fejet hajtott előttük. A magyar játékos biztosan kihagyja a találkozót, miután a neve nem szerepel a 23-as mérkőzéskeretben.

A harmadosztályban, egész pontosan a Lega Pro A csoportjában 18 fordulót követően második helyen álló Alessandria hatalmas bravúrral jutott be a legjobb 16 közé, miután 3-2-re nyert a Serie A-ban szereplő Palermo otthonában. Ám ezt követően sem ért véget a kiscsapat menetelése, miután az előző körben a Genoa otthonában nyert hosszabbítás után 2-1-re a piemonti gárda.

A sors, no meg egész pontosan a sorsolás fintora, hogy a még állva maradt két alacsonyabb osztályú gárda épp egymással találkozik a legjobb négy közé jutásért, így nagy kérdés, melyik tündérmeséje folytatódik tovább! A két gárda legutóbb 2010-ben, a harmadosztályban találkozott egymással, akkor az Alessandria hazai pályán 3-1-re nyert, míg a Stadio Alberto Piccóban 1-1-re végeztek a felek.



tv: DIGI Sport 2  20.00(élő)

forrás: digisport.hu