Recent comments

Friss Hírek

Boldog vagyok a Juventusnál

A Juventus Paulo Dybala találatával aratott győzelmet az AS Roma elleni rangadón, s az argentin tehetség játékát a Juventus Stadium lelátójáról követték az FC Barcelona igazgatói és megfigyelői, akik Paul Pogbát is szívesen a katalán együtteshez költöztetnék.



Az ügyben most megszólalt a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini által nemes egyszerűséggel az "új Messinek" nevezett Dybala is, aki igyekezett gyorsan megnyugtatni a zebramezes szurkolókat.

"A szurkolóknak nincs okuk aggodalomra a Barcelona megfigyelői miatt. Boldog vagyok itt, csupán hat hónappal ezelőtt érkeztem, s nem gondolok a távozásra." nyilatkozta Dybala a Corriere dello Sport munkatársának. "Még soha sem voltam ennyire elégedett a teljesítményemmel, s úgy érzem magam, mint a Palermónál. 


Az új Messinek érzem-e magam? Mindig próbálok önmagam lenni és minden egyes nappal tovább fejlődni az áldozat és a munka által. Nagyon kevés játékos van, aki felér Messi szintjére. Mindazért, amit elért, nehéz a közelébe érni. 

Azonban az ember mindig próbálja jó teljesítménnyel segíteni a csapatát, s ez az, amit próbálok minden meccsen. Még soha sem találkoztam Leóval, amikor meghívót kaptam a nemzeti csapathoz, ő nem volt ott. Nehéz lesz olyanná válni, mint Messi, már azzal is nagyon boldog lennék, ha csak egy kicsit hasonlítanék rá. Argentínában azt mondják, hogy a mozgásom Sergio Agüeróra emlékeztet."

Az ifjú argentin megkérdezték arról a versenyfutásról, amely közte és a legfőbb bajnoki kihívő Napoli támadója, Gonzalo Higuaín között zajlik az olasz bajnokság góllövőlistájának élén.


"A párharc a Napolival és Higuaínnal? Élvezem, mert hozzám hasonlóan, Higuaín is egy argentin csatár. Csodáltam, amikor a nemzeti csapathoz mentem, s tisztában vagyok azzal, hogy mire képes, s mit tesz most. 

Kiváló játékos, ezt már megmutatta a Real Madridnál, valamint azzal, hogy számos trófeát nyert már, s most a Napolinál is bebizonyítja. Örülök, hogy gólokat szerez, azonban bízom benne, hogy ellenünk nem jár sikerrel...

Barátok vagyunk-e? Igen, beszéltünk egy kicsit szombat este, a legjobbakat kívántam neki, de elmondtam, hogy amikor hozzánk látogatnak... Irigykedem-e Higuaín bizonyos képességei miatt? Talán a jobb lába miatt, megfordul és lő, ez olyasvalami, amit jó volna eltanulni tőle.  


Két csapat van-e versenyben a bajnoki címért? Nem, azt gondolom, hogy az Inter és a Fiorentina változatlanul versenyben van. Még tizenhét mérkőzés van hátra. Ez a vereség kemény volt a Roma számára, de egy erős csapat, s soha sem adják fel."

Az argentin tehetség nyáron hatalmas összegért érkezett Torinóba, s a szezon kezdetének botladozása után, szinte egyik pillanatról a másikra robbant be a Juventus kezdőcsapatába, s vált meghatározó alapemberré.


"Számítottam-e arra, hogy mostanra ennyi gólt szerzek majd? Igazság szerint nem. Arra sem gondoltam, hogy ennyi játéklehetőséget kapok majd, mert tudtam, hogy egy olyan csapathoz érkezem, ahol sok kiváló támadó is van, s így nem lesz könnyű dolgom. Azonban azzal a szándékkal érkeztem, hogy tanulok és meghallgatom a csapattársaim tanácsait, hogy fejlődhessek.

Újra kellene gondolnom a tizenöt gólos célkitűzésemet? Nem, már elmondtam korábban, hogy mindig is ez marad a cél. Még mindig csak másodikok vagyunk a tabellán, nem bízhatjuk el magunkat, mert még nem értünk el semmit sem.


A Roma elleni találat nehéz volt, mert szorult helyzetben voltam, s nem volt sok lehetőségem. Próbáltam olyan gyorsan ellőni a labdát, amennyire csak lehetséges, s szerencsére gyorsabbnak bizonyultam a kapusnál.


Igaz, hogy Allegri mindig azt mondja nekem, fejlődnöm kell a jobb lábammal. Mindig ezt mondja az edzések során, én mégis mindig a balt használom. Különleges munkát végzek vele: kapásból lövöm a beíveléseket. Egyet jobbal, egyet ballal."

forrás: juventuz.blog.hu