Recent comments

Friss Hírek

Olaszország bojkottálta az Aranylabda-szavazást

Ahogyan azt előzetesen borítékolni lehetett, a Zürichben megrendezésre került díjátadón ismét Lionel Messi kapta az Aranylabdát, azonban a FIFA hivatalos statisztikája szerint Olaszország képviselői nem éltek szavazati jogukkal.


Itáliából a válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte, valamint csapatkapitánya, Gigi Buffon is arra lett volna hivatott, hogy leadja voksát az ötvenkilenc nevet tartalmazó lista egyik jelöltjére, azonban végül egyikük sem élt szavazati jogával.

A Sky Sport Italia úgy tudja, hogy az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) azért utasította erre szövetségi kapitányát és a Juventus klasszisát, hogy kifejezzék tiltakozásukat, amiért, szakmailag megmagyarázhatatlan módon, Buffonnak még a bővebb, ötvenkilenc nevet tartalmazó keretben sem jutott hely.


Mint ismeretes, a hazájában bajnoki címet és kupát nyerő, majd Bajnokok Ligája-döntőt játszó Juventus klasszisa helyett olyan kapusok kerültek a jelöltek közé, mint Claudio Bravo, vagy az Arsenal kapuját kétes sikerességgel őrző David Ospina.

A Juventust végül Paul Pogba képviseli a 2015-ös esztendő álomcsapatában, s a francia középpályás is kifejezte meglepetését, amiért sem a Juventus mestere, Massimiliano Allegri, sem Gigi Buffon nem kapott jelölést.

forrás: juventuz.blog.hu