Recent comments

Friss Hírek

A Juve 1500-adszor nyert, 2–0-ról botlott a Roma, idegenben nyert a Fiorentina

A bajnokság 18. fordulójában a címvédő Juventus hazai pályán 3–0-ra nyert a Verona ellen, míg a Fiorentina 3–1-re győzött a Palermo vendégeként.


A Juventus otthonában csupán nyolc percet kellett a nézőknek várniuk a gólra: az argentin Paulo Dybala szabadrúgásból volt eredményes a Verona ellen.

 Érdekesség, Juve-játékos ezt megelőzően legutóbb áprilisban talált be szabadrúgásból – akkor az azóta az MLS-ben játszó Andre Pirlo a Torino ellen lőtt gólt. A címvédő – a Fiorentinához hasonlóan – 2–0-s előnnyel ment szünetre, miután Leonardo Bonucci gólt fejelt a 45. percben egy szögletet követően. A végeredményt a 79. percben Álvaro Morata helyére beálló Simone Zaza állította három perccel később. A Juventusnak ez volt a rekordot jelentő 1500. győzelme az olasz élvonalban, sorozatban hetedszer nyert a bajnokságban.

Juventus–Hellas Verona 3–0 (Dybala 8., Bonucci 45., Zaza 82.)


A fordulót megelőzően az éllovas Intertől csupán egy pontra lévő Fiorentina a Palermo otthonában Josip Ilicic góljával már a 13. percben vezetett, majd a szlovén játékos a szünet előtt nem sokkal ismét betalált. A Palermo a második játékrészben egy gólra feljött, ám Jakub Blaszczykowski megszerezte a vendégek harmadik gólját, s így a lilák 3–1-re nyertek.

Palermo–Fiorentina 1–3 (Gilardino 77., ill. Ilicic 13., 42., Blaszczykowski 93.) 




A firenzeiekkel és a torinóiakkal egyetemben az élmezőnyhöz tartozó AS Roma is követte riválisai példáját. 

A 18 esztendős Sadiq Umar és Alessandro Florenzi találatával 2–0-ra vezetett, ám a Chievo a félidő előtt Alberto Paloschi góljával szépített, majd az 58. percben Dario Dainelli egyenlített. Nem sokkal később Iago Falque szép góljával újra vezetett a Roma, de a hajrában Simone Pepe szabadrúgásánál a gólvonal-technológia jelezte, a labda áthaladt a gólvonalon, így hiába Wojciech Szczesny bravúrja, a Chievo egyenlített, s egy pontot megmentett.

Chievo–Roma 3–3 (Paloschi 44., Dainelli 58., S. Pepe 86., ill. Umar 7., Florenzi 37., Falque 71.)




Az AC Milan négy veretlen bajnoki után odahaza 1–0-ra kikapott a Bolognától, míg a Lazio gól nélküli döntetlent játszott a Carpival.

Milan–Bologna 0–1 (Giaccherini 82.) 


A Frosinone története során először szerzett egy gólnál többet idegenben a Serie A-ban, de első győzelmét így sem tudta megszerezni, a Sassuolóval ugyanis 2–2-es döntetlent játszott.

Sassuolo–Frosinone 2–2 (Defrel 22., Falcinelli 75., ill. Dionisi 16., Ajeti 45.) 


A Lazio hazai pályán végzett gól nélküli döntetlenre a Carpival. 

Lazio-Carpi 0–0


forrás: NSO