Recent comments

Friss Hírek

Ennek a csapatnak van karaktere

Massimiliano Allegri a csapat idei első győzelmét követően arról beszélt, hogy a Juventusnak tartása van, illetve azt mondta, hogy a vezetőséggel a következő négy-öt évre kívánnak csapatot építeni.

 
A bianconero együttes rendkívül eredményesen kezdte a szezont, hiszen a sanghaji Szuperkupa-mérkőzésen 2-0-val legyőzte a Laziót.


„Nagyon örülök a srácok miatt, akik alkalmazkodtak a pálya borzasztó állapotához. Olyan teljesítményre volt szükségünk, amely bizonyítja karakterességünket.” - nyilatkozta a tréner a Rai Sport munkatársának.


„Volt néhány jó helyzetünk, egyet borzasztó módon elpuskáztunk, kettőt pedig jól kihasználtunk. Fontos volt a mai győzelem, mivel a kerethez csatlakoztak új játékosok, akiknek be kell illeszkedniük, és néhány játékost pedig nélkülöznünk kellett.


A Szuperkupa fontos trófea számunkra, és mindig jó érzés nyerni.”


A Juventushoz szerződtetett csatárok, Mario Mandzukic és Paulo Dybala betaláltak már első tétmeccsükön, ezzel talán bizonyítva, hogy helyes döntést hoztak a vezetők a leigazolásukkal.


„Sami Khedira és Mario Mandzukic európai minőséget képvisel, de sajnos Sami Khedirát sérülés hátráltatja. Jól igazoltunk a nyáron, de időre van szükség ahhoz, hogy teljesen összeszokjon a csapat. Csak köszönetet mondhatok a srácoknak a mai teljesítményért.”


Paulo Dybala a mérkőzés végén egy kötényt próbált kiosztani, amivel végül elveszítette a labdát, ezért pedig Massimiliano Allegri a pálya széléről hangosan ki is fejezte nemtetszését.


„A fiatal játékosok örömmel fociznak, és élvezik, azonban nem rendelkeznek tapasztalattal, szóval ezek az előnyei és hátrányai a fiatalságnak.”


A Juve vezetősége több ízben megerősítette, hogy még számít játékosmozgásra, mivel egy középpályásra még szüksége van a csapatnak, illetve egy balszélsőre is.


„Attól függ, milyen játékost tudunk megszerezni, aki a Juventushoz méltó minőséggel rendelkezik, aztán ki kell értékelnünk az érkező képességeit. Olyan Juventust építünk, amelynek lehet jövője a következő négy-öt évben, egyébként nincs értelme változtatni, és megmaradhatunk a meglévő csapatnál.”


A Serie A küzdelmei augusztus huszonkettedikén veszik kezdetüket, a Juventus első ellenfele az Udinese lesz, majd rögtön az AS Roma következik.


„Mind a harmincnyolc mérkőzésen megfelelő hozzáállással kell pályára lépnünk, és eddig a velem együttműködő gárda nagyszerű munkát végzett a játékosok szezonra való felkészítésében.” - zárta az interjút Massimiliano Allegri pozitívan, azonban gálánsan megfeledkezve a felkészülés során jelentkező sérülésekről.

forrás: juventuz.blog.hu