Recent comments

Friss Hírek

Bosnyák gólok döntöttek a Roma–Juvén

Az AS Roma labdarúgócsapata hazai pályán 2–1-re legyőzte a Juventust a bajnokság második fordulójának rangadóján. 


A Juventusban először kezdett együtt Paulo Dybala és Mario Mandzukic, míg a Roma a Mohamed Szalah, Edin Dzeko, Iago Falqué trióval támadott (a padján ült többek között Francesco Totti, Gervinho, Juan Iturbe és Adem Ljajics is).

A hazaiak hatalmas lendülettel vetették bele magukat a küzdelemben, és már fél perc elteltével büntetőt reklamáltak, de Nicola Rizzoli szerint Mandzukic nem bántotta az eleső Alessandro Florenzit.

Az első félidőben a Juventus egyetlen lövéssel próbálkozott, de az sem találta el a kaput. A jóval aktívabb „farkasok" közül Miralem Pjanic járt a legközelebb a gólhoz, 16 méterről azonban csak a jobb oldali kapufát találta el.

A 61. percben már precízebb volt a bosnyák középpályás, 20 méteres szabadrúgását Gianluigi Buffon csak nézte. 1–0

Negyedórával a vége előtt rövid időn belül gyakorlatilag megpecsételődött a Juventus sorsa. Előbb az Iturbét felvágó Patrice Evra megkapta a második sárga lapját, majd egy perccel később Dzeko fejjel megduplázta a Roma előnyét. 2–0

A legtöbb hazai szurkoló ekkor már valószínűleg elkönyvelte a győzelmet, és talán néhány fővárosi játékos is. A Juve viszont emberhátrányban is újítani tudott. Dybala a hajrában megszerezte első gólját a „zebrák" mezében (2–1), a hosszabbításban pedig Leonardo Bonucci egyenlíthetett volna, de fejesét Wojciech Szczesny elképesztő bravúrral védte.

A gyenge rajt után a Roma tudott javítani, a Juventus két forduló után is nullapontos.


Roma–Juventus 2–1 (Pjanic 61., Dzeko 79., ill. Dybala 87.)

forrás: NSO