Recent comments

Friss Hírek

A Totti nélküli Roma döntetlent játszott a nyitányon

A legutóbbi bajnokságban ezüstérmes AS Roma 1–1-es döntetlent játszott a bajnokság nyitó mérkőzésén a Hellas Verona vendégeként.


Rudi Garcia a megújított támadósorral (Mohamed Szalah, Edin Dzeko, Gervinho) dobta csatába a Romát, de az első helyzet rögtön a 2. percben a hazaiak előtt adódott, Juan Gómez Taleb lövése fölé szállt. 

A folytatásban átvette az irányítást a vendégcsapat, de Szalah lövésénél Rafael kapus nagyot védett – és lest is intett az asszisztens –, Dzeko és Gervinho pedig nem talált kaput, bár utóbbi közel járt. A félidő hajrájában viszont újra az amúgy kontrákra berendezkedő hazaiak jelentettek veszélyt a kapura, Bosko Jankovics fejese után Daniele De Rossi a gólvonalról fejelte ki a labdát.

A szünetet követően elpárolgott a római fölény, Wojciech Szczesnynek egyre több dolga akadt, a hazaiak önbizalma pedig megnőtt. Kosztasz Manolasz bizonytalankodását Emil Hallfredsson használta ki, lecsapott a labdára, ám lövését védte a lengyel kapus, aki Gómez ismétlését is hatástalanította. A 61. percben viszont góllá érett a veronai helyzetteremtés, Hallfredsson kiváló keresztlabdája után Bosko Jankovics öt méterről kapásból lőtt a kapu jobb oldalába. Mutatós találat, 1–0!

Két gyors váltás Garciától – jött Iago Falqué és Seydou Keita Szalah, illetve De Rossi helyére –, ám a hazai együttes a cserék lendülete nélkül is gyorsan elherdálta az előnyt. A 66. percben Alessandro Florenzi lőtt távolról, az addig dicsérhető Rafael mellé nyúlt a labdának, ami így a kapuba kötött ki. Buta hiba, 1–1. 

Megjött a vendégek lövőkedve, Dzeko és Miralem Pjanic is bátran próbálkozott, de a vendégek nem tudták újabb gólra váltani fölényüket, pedig utóbbi előtt a 89. percben is adódott egy óriási lehetőség, ám Rafael javított a hibáján, bravúrral kapufára tolta a labdát a közelről leadott löket után. 

Francesco Totti nem állt be a hajrára sem, a „farkasokból” pedig hiányzott a gyilkos ösztön, így maradt az 1–1. 

A Roma döntetlen után fogadja a második fordulóban a Juventust.

Hellas Verona–AS Roma 1–1 (Jankovics 61., ill. Florenzi 66.)

forrás: NSO