Recent comments

Friss Hírek

Firenzében kezdenek

A Milan vasárnap este a Fiorentina otthonába látogat a Serie A szezonnyitó 1. fordulójában.


A Fiorentina az előző szezonban a 4. helyen végzett a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy kiharcolta az Európa liga indulást. A mérleg 38 mérkőzésen 18 győzelem, 10 döntetlen és 10 vereség. Ehhez 61-46-os gólkülönbség társul. A szerzett pontok száma 64.

Ami az érkezőket-távozókat illeti: többek között Mario Suarez, Nikola Kalinic, Gilberto, Luigi Sepe és Davide Astori is Firenzébe tette át a székhelyét. A legnagyobb név a távozók között kétségtelenül Stefan Savic, aki az Atletico Madridhoz szerződött. Emellett Juan Vargas (Betis), Mario Gómez (Besiktas), David Pizzaro (Wanderers), Neto (Juventus) és Alberto Aquilani (Sporting CP) is távozott.

A firenzei együttes meglehetősen jó teljesítményt nyújtott a felkészülési időszakban, hiszen Federico Bernardeschi duplájával 2-1-re legyőzte a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonát, valamint Gonzalo Rodríguez találatával 1-0-ra a Premier League-címvédő Chelsea-t.

A Milan a csalódást keltő 10. helyen zárta az előző bajnoki idényt, melynek következtében Filippo Inzaghinak mennie kellett a kispadról. A rossoneri 38 mérkőzésből mindössze 13-at tudott megnyerni, a további mutató pedig 13 döntetlen és 12 vereség. A nyáron alapos változásokon ment keresztül a csapat, ugyanis Sinisa Mihajlovic lett a vezetőedző, aki a keménységéről és az elszántságáról híres.

Ha már változások, akkor meg kell említenünk az átigazolásokat is. A Milan eddig közel 88 millió eurót költött. A támadósor alaposan megerősödött, hiszen Carlos Bacca és Luiz Adriano is érkezett, előbbi 30, utóbbi pedig 8 millió euró ellenében. Az olasz válogatott Andrea Bertolacciért 20 milliót fizetett a Milan és hosszú tárgyalások után pont került a Romagnoli-ügy végére is: a 20 éves védő 5 évre szóló szerződést írt alá. A piros-feketék 25 millió euróért vásárolták meg, így Romagnoli lett a klub történetének 5. legdrágább igazolása – holtversenyben Ronaldinhóval és Alberto Gilardinóval.

Az előző idény végén Daniele Bonera, Michael Essien és Giampaolo Pazzini szerződése is lejárt. Távozott a csapattól továbbá Adil Rami (Sevilla) és Stephan El Shaarawy (Monaco), míg a klub úgy döntött, hogy Marco Van Ginkelt, Mattia Destrót és Salvatore Bocchettit sem tartja meg.

A Milan számára július elején kezdődött meg a felkészülés Milanellóban. A lombard együttes edzőmeccsen az Alcione és a Legnano csapatát is legyőzte, majd július 20-án a kínai turné következett, ahol remekül helyt állt a csapat. A Milan 1-0-ra legyőzte az Intert és gólnélküli döntetlent játszott a Real Madriddal. Az augusztusi Audi kupán viszont két vereségbe is beleszaladt Mihajlovic-csapata: a Bayern 3-0-ra, míg a Tottenham 2-0-ra győzte le a Milant. Az előszezon zárásaként augusztus 12-én rendezték meg a TIM kupát, ahol a Milan – tavalyhoz hasonlóan – az első helyen végzett.

Sinisa Mihajlovic, a Milan szerb vezetőedzője kijelölte utazó keretét a Fiorentina elleni meccsre. 

A keretben nem szerepel Michael Agazzi, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Jeremy Ménez és M’Baye Niang neve. 

KAPUSOK: Christian Abbiati, Diego López, Gianluigi Donnarumma;

VÉDŐK: Ignazio Abate, Alex, Luca Antonelli, Davide Calabria, Rodrigo Ely, Mattia De Sciglio, Gabriel Paletta, Alessio Romagnoli, Cristian Zapata;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Andrea Bertolacci, Giacomo Bonaventura, Nigel De Jong, José Mauri, Antonio Nocerino, Riccardo Montolivo, Andrea Poli, Suso;

TÁMADÓK: Carlos Bacca, Alessio Cerci, Keisuke Honda, Luiz Adriano, Alessandro Matri.

A két csapat összesen 163 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 71 Milan és 47 Fiorentina győzelem, míg 45 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 252 gólt szerzett és 201 gólt kapott.

A két együttes legutóbbi összecsapásán – március közepén – a Fiorentina hazai pályán 2-1-re nyerni tudott. A gólokat Rodriguez és Joaquin illetve Destro szerezte.

A Milan idegenben legutóbb 2014-ben tudta legyőzni a Fiorentinát, akkor Mexés és Balotelli góljával 2-0-ra.

A találkozót Paolo Valeri vezeti. 



A 37 éves bíró 2007 decemberében debütált az olasz élvonalban és azóta 111 mérkőzést vezetett. Az olasz játékvezető 15 alkalommal vezetett meccset a Fiorentinának, a mérleg 3 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség. A Milan mérlege Valeri tevékenykedése alatt 11 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. 

A várható kezdőcsapatok
FIORENTINA: (4-2-3-1): Tatarusanu – Tomovic, Rodriguez, Astori, Alonso – Valero, Suarez – Bernardeschi, Fernandez, Ilicic – Babacar.

MILAN: (4-3-1-2): Diego López – De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli – Bertolacci, De Jong, Bonaventura – Honda – Bacca, Luiz Adriano.

forrás: acmilan.hu