Recent comments

Friss Hírek

Coman távozni akart

A Roma elleni rangadóra készülődő Juventus mestere, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Kingsley Coman elhagyja a torinói együttest, s csatlakozik a Bayern Münchenhez.

 
"Kingsley Coman távozott." - szólt a francia tehetségről Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával. "Coman maga akart távozni. Úgy vélem, hogy ez egy jó átigazolási művelet. Játszott egy keveset az előző szezonban, s helyénvaló, hogy távozik, amennyiben nem érzi késznek magát arra, hogy megharcoljon a helyéért.

Amennyiben a jövőben jó teljesítményt nyújt majd, az köszönhető lesz a Juventusnak is. Fernando Llorente távozása tervszerű volt, ő egy nagyszerű fickó, s sajnálattal tölt el látni, hogy távozik. Mauricio Isla szintén távozóban van.

Simone Zaza fiatal, ő az olasz válogatott középcsatára, azonban időre van szüksége a beilleszkedéshez. Ő marad a Juventusnál."

Az Öreg Hölgy bajnoki rajtja rendkívül gyengén sikerült, s a csapatnak most a legfőbb kihívónak látszó AS Roma vendégeként kell javítania.

"Remélem, látványos találkozó lesz. Az elmúlt évek során ez volt a Serie A egyik legfontosabb mérkőzése. Bízom benne, hogy nem lesznek erőszakos jelenetek, s hogy egy kiváló, nagy iramú, taktikus és mindenekelőtt minőségi mérkőzést látunk majd.
A Roma jó munkát végzett az átigazolási piacon, s megerősödtek, de még fontosabb, hogy elszántan szeretnének javítani az előző szezonhoz képest. Minden adott náluk ahhoz, hogy megnyerjék a bajnokságot, hasonlóan a Juventushoz, az Interhez, a Milanhoz és a Napolihoz. Jelen pillanatban azt mondanám,hogy a Roma és a Juventus a bajnoki cím legfőbb várományosa."

A Juventus hazai vereséggel indított, de története során még soha sem fordult elő olyan, hogy a bajnokság első két mérkőzését elveszítette volna.

"A Sanghajban lejátszott Olasz Szuperkupa után az emberek azt mondták, hogy a Juventus olyan volt, mint egy kannibál, mindent letarol majd, ami az útjába kerül, s mindent megnyer. Egyetlen bajnoki mérkőzés után váratlanul már selejtként kezelnek bennünket. Ez nem helyes.
A csapat minőséget képviselt néhány hete, s az a minőség még mindig megvan. Türelemre és egyensúlyra van szükség. Keserűséget és dühöt éreztünk múlt héten, ami természetes egy ilyen vereség után. Az eredmények kihatással vannak a hangulatra és a hozzáállásra, s kétségkívül most is ez a helyzet.
Vasárnap jó játékot kell nyújtanunk, s az eredménytől függetlenül, tudatában kell lennünk annak, hogy a Juventus egy olyan csapat, amely mindennel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy újra megnyerje a bajnoki címet, s túljusson a Bajnokok Ligája csoportkörén. 
A labdarúgásban semmit sem lehet természetesnek venni. Dolgoznunk kell azért, hogy a megfelelő állapotba kerüljünk ahhoz, hogy sikerrel járjunk, s mindehhez egyensúly is szükséges. Vannak pillanatok, amikor egy mérkőzés egyik vagy másik irányban is alakulhat, azonban a bajnokság egészét tekintve, a legerősebb csapat győzedelmeskedik. Soha sem láttam még olyan csapatot, amely úgy nyert bajnokságot, hogy gyengébb volt a másodiknál.

A csapat legutóbbi igazolása a Chelsea együttesétől kölcsönben érkező Juan Cuadrado.

"Cuadrado olyan játékos, akinek leginkább  a támadás az erőssége, így szinte mindegy, hogy a szélen játszik, vagy trequartistaként. Játékba kell jönnie, nagyon tehetséges és hasznos a keret számára.

Korábban szóltak pletykák arról, hogy Paul Pogba húzódik majd hátra a Pirlo távozásával megürült szerepkörbe, azonban Allegri elárulta, hogy ott inkább Padoin kaphat majd játéklehetőséget.

"Úgy hiszem, hogy Padoin ismét játszani fog. Vannak játékosaim bizonyos jellemzőkkel, azonban jelen pillanatban Padoin az egyetlen, aki képes a védelem előtt játszani. Kipróbáltam másokat, hogy eloszlassák a kételyeimet, azonban mindannyian kockázatos megoldást jelentenének. Logikusabb döntés Padoint választani.
Tisztes játékot nyújtott az Udinese ellen, volt vagy húsz kapura lövésünk, s több mint 67 százalékban birtokoltuk a labdát, számtalan szöglettel. Az Udinese egyszer lőtt kapura, s megszerezte a győzelmet, de ilyen a labdarúgás. Nem lehet pusztán az eredmény alapján értékelni a teljesítményt.
Alex Sandro még a többiek mögött áll, mindössze öt napja csatlakozott hozzánk. Paulo Dybala kezdeni fog, ezt mindannyian boldogan a címlapra tehetik. Cuadrado a kispadon lesz, mivel ő is csak most érkezett.
Azokért a célokért küzdünk majd, amelyek kódolva vannak a Juventus-génekben. Ott van nekünk a bajnokság, egy nehéz, de nem lehetetlen Bajnokok Ligája csoport, s a csapat képes harcba szállni mindegyik sorozatban, beleértve az Olasz Kupát is."

A Juventus következő és valószínűleg utolsó igazolása alighanem a Schalke támadója, Julian Draxler(?) lesz, aki az utolsó pillanatokban csatlakozhat a zebramezesekhez.

"Egy edzőnek ki kell hoznia a maximumot a játékosokból, akik rendelkezésére állnak. Az átigazolási piac furcsa, hiszen senki sem számított rá, hogy Coman távozni fog, vagy arra, hogy más játékosok érkeznek.
Az a fontos, hogy magasan tartsuk a csapat technikai és minőségi színvonalát, mert ez döntő a bajnokság és legfőképpen a Bajnokok Ligája szempontjából."

forrás: juventuz.blog.hu